HELLISH OUTCAST – Pure fucking underground

HELLISH OUTCAST – Pure fucking underground

Hellish Outcast fra Bergen kom med sin første EP like før årskiftet. Jeg har egentlig svært lite kjennskap til bandet, sett bort ifra to konserter, men tenkte ett lite intervju passet bra i etterkant av slippen av den nye produksjonen…

Kan du gi meg en intro på hva som skjer i Hellish Outcast akkurat nå?

Akkurat nå skjer det veldig mye, men helst i kulissene. Etter fjorårets godår med masse bra konserter, vinning av div. «talent-konkurranser» og god respons på nevnte EP, har vi mye arbeid med å fortsette stimen også i 2009. Vi forsøker så godt vi kan å komme oss inn på festivaler, i inn og utland, samt en aldri så liten norgesturné er i planleggingsfasen. Ellers er det låtskriving som står i fokus. Vi håper på å kunne gå i studio mot sommeren for å gjøre debutplate, og så langt ser ting veldig bra ut med tanke på låtmateriale som allerede er klart.

HellishOutcast_RapingEP.jpgFortell litt om Raping Killing Murder. Den er selvfinansiert?

EP'en «Raping – Killing – Murder» er selvfinansiert av bandet ja. Selve musikken ble spilt inn november 2007 hos Bjørnar Nilsen (Vulture Industries, Taake, Syrach m.m.) og Conclave Media. Vokalen lot vente på seg en stund da vi ikke hadde vokalist på dette tidspunktet. Tanken var at Martin (gitarist) skulle gjøre vokalen, men vi ønsket helst å finne et råskinn som kunne ta seg av vokalbiten, slik at Martin kunne konsentrere seg fullt om riffingen – ikke minst i live-sammenheng!

Da vi i januar 2008 kom over Sjalg Otto så tingene straks lysere ut med tanke på akkurat dette. Med lang fartstid som vokalist i ekstremsjangeren og band som poZe, Betatt og årevis med liveerfaring, falt han inn i rekkene som fast medlem rimelig kjapt. Og vokalen til EP'en ble raskt gjort ferdig med 20 i stil! Blandt annet fikk vi Per Helge Lande fra Deride til å brøle om kapp med Sjalg Otto på låten «Possessed», hvilket vi synes fungerte ganske bra. Grunnen til at platen ikke ble sluppet før i november hadde rett og slett med økonomiske årsaker å gjøre. Men nå er den for salg hos Apollon i Bergen, Neseblöd i Oslo, samt via MySpace siden vår med PayPal.

Hvem har gjort cover på EP´n? Det ser veldig bra ut faktisk, og er den trykket lokalt?

TAKK! Coveret er et unikt kunstverk, det er jeg helt enig i! All design er gjort av ingen ringere enn Frediablo (Necrophagia, Grimfist, Gorelord), og er direkte inspirert av musikken og tekstene på platen. Frediablo driver eget designselskap og kan ta imot henvendelser på www.foadesign.com. Forøvrig er den mastret av Freds bror, Knut Prytz (Necrophagia). Også han en dyktig mann i sitt fag! Platen er trykket lokalt gjennom Happy Sound Factory. Veldig bra folk!

HellishOutcast_2.jpg

Jeg jobba såvidt på Dugnad Festivalen i Bergen etter brannen som rammet alle bandene høst 2008. Dere hadde vel ikke lokaler der?

Auda, det var en katastrofe!! Heldigvis var ikke vi direkte påvirket av brannen, men de fleste av kameratene våre fra andre band mistet alt de eide av musikkinstrumenter, innspillingsutstyr m.m. Vi er heldigstilte med tanke på øvingssituasjonen, da vi driver et studio i Alvøen like utenfor Bergen, og har vel noen av de bedre fasilitetene i øvingslokale sammenheng i nærmiljøet. Blant annet er siste Helheim, Taake, Gorgoroth og Sulphur platene spilt inn i disse lokalene. Også med Bjørnar E. Nilsen som produsent.

Dere stilte opp på fjorårets Wacken Metal Battle og kom videre til den norske finalen i Trondheim. Var det noen spesielle grunner til at dere ikke stilte opp på årets runde? Dere er jo ett godt liveband vel og merke…

Vi skulle gjerne stilt opp i år også! Men det har seg slik at som vinner av Wacken Metal Battle i Bergen i fjor, får vi ikke delta i år, og har dermed ikke noen sjanse å komme til Trondheim i den sammenhengen. Men trønderne skal nok få seg en smell i løpet av året, så det er ingen grunn til å fortvile!

Er det eventuelt andre konserter og festivaler folk får oppleve dere på? Eventuelt noen særskilte planer for 2009 som folk burde fått med seg?

Akkurat nå er vi booket inn til Oslo Death Fest som går av stabelen på Elm Street 25. april. Vi gjør Bergen Death Fest på Garage 7. mai. Videre har vi litt konserter halvbooket, men vil ikke publisere noe før de er spikret. Vi er i prat med festivaler i Italia, Storbritannia og Tyskland, så vi håper disse faller på plass rimelig kjapt. Ellers er det jo nevneverdig at vi er trukket ut til Terrorizer Magazines FEAR CANDY CD – Unsigned version, og har en låt med på platen som utgis med marsutgaven av bladet. Denne blir trykket i 30.000 eksemplarer, og selges verden over, så vi håper på litt gratis reklame gjennom den kanalen!

Any last words?

Vil si tusen takk til alle som gikk på Hellish Outcast konserter i fjor, takk til alle som har kjøpt EP'en vår så langt, og til alle de vi har delt scenen med så langt! Takk også til Eternal Terror for liveanmeldelser og oppmerksomhet – da gjenstår det bare å si: KEEP SUPPORTING THE FUCKING UNDERGROUND!!

HellishOutcast_1.jpg