METAL MERCHANTS 09 – Hvordan gikk det?

METAL MERCHANTS 09 – Hvordan gikk det?

Sist helg ble tidenes første METAL MERCHANTS FESTIVAL arrangert i Kanonhallen i Oslo. 2 dager med metal, party og massevis med flotte konserter var hva de involverte kunne få med seg, og siden dette var første gangen festivalen ble arrangert, måtte vi spørre festivalsjef Stian Fossum om hvordan ting gikk.

81c10179d597b81659e2be5440dd791f.jpg

Vel overstått festival. Man lurer jo på hvordan det har gått med tidenes første Metal Merchants. Hva kan du fortelle oss som ikke var der

Takk for det! Jeg kan begynne med å fortelle at dere BURDE vært der. Det ble en jævlig bra fest, og publikum, frivillige og band ser ut til å ha hatt en udelt positiv opplevelse, som de bidro til selv, på alle måter.

Gikk alt smertefritt eller fikk dere noen aha-opplevelser under festivalen?

Tja, ikke akkurat noen bomber, men vi lærte mye. Spesielt mtp tidsbruk og beregninger.

abd0be047b1dce2bc975544918649284.jpg

Hvordan gikk det publikumsmessig? Kom det mye folk og var de som metalfolk flest, snille som lam og medgjørlige?

Det kom en del folk. Vi hadde håpet på ca 100 til, men alt i alt sier vi oss fornøyde med oppmøtet til en debutfestival med veldig snevert spekter. Og folk var utrolig trivelige og snille, og de få som måtte ta seg en luftetur gjorde det uten at det ble noe spetakkel av det.

Fikk du sett mye musikk selv eller ble det bare jobb, jobb og jobb?

Her er vi inne på mitt eneste ankepunkt, nemlig at jeg ikke fikk sett så mye som jeg ville. Fikk sett det meste av de fleste, men målet må være å få sett alt.

Hva ble ditt største høydepunkt fra scenen og fikk du noen store positive overraskelser servert sammen med publikum?

Det er utrolig mye å velge i her. Å se og høre Dan Beehler bak trommesettet var ubeskrivelig for en gammel Exciter-fan. Jeg fikk faktisk frysninger på ryggen under trommechecken hans. Ellers leverte både Pagan Altar og Warning veldig stemningsfulle konserter, og Valhall var en positiv overraskelse som jeg vil se igjen fort som faen. Men om en skal kåre en vinner, blir det Hirax, både på og utenfor scenen. Helt klart en av topp tre konserter de siste åra, og et engasjement fra crew og band før og etter konserten som mangler sidestykke. Katon var glad for å få komme på byen etterpå, for da kunne han takke flest mulig publikummere personlig!

6505b0deaa30a2f3ae43186a36236bea.jpg

Og hvordan har tilbakemeldingene fra bandene vært?

Så bra at det er helt pinlig. Patrick Walker ble "lamslått av organisasjonen og innsatsen", Pagan Altar inviterte oss hjem til seg, Artillery og Assassin ville komme igjen hvert år, og gutta i Beehler har laget en takkevideo, haha!

Jeg la merke til at dere gikk ut på Scream-forumet der dere søkte etter frivillige. Fikk dere fatt i tilstrekkelig med frivillige?

Både ja og nei. Vi hadde nok folk, men jo flere folk vi hadde hatt, jo mer tid ville også de frivillige fått til å kose seg. Ideelt sett bør man jobbe én dag og feste én dag.

Ga det mersmak slik at vi kan forvente oss Metal Merchants om ett år også?

Det har vi ikke diskutert ferdig ennå, men vi har investert noe veldig i merkevarebyggingen, og som god forretningsmann ville det vel vært rimelig idiotisk å ikke høste fruktene av dette. I tillegg får en aldri nok av gode fester og god musikk. Og videre synes jeg absolutt en slik motreaksjon til det mer glamorøse og mainstreamrettede festivalmarkedet har sin plass i hierarkiet, så du kan vel regne deg fram til svaret selv, tenker jeg.

Benytter også anledningen til å takke alle involverte for interessen og tilbakemeldingene.

http://www.metalmerchantsfestival.com/

ab1dd8a855c757c078c801ab640b6396.jpg