LESS THAN JAKE på Garage Oslo (8/12)

LESS THAN JAKE på Garage Oslo (8/12)

LESS THAN JAKE (US) + GUTTERMOUTH (US) + ARMATAGE SHANKS (N)

GARAGE OSLO

Mandag 8. desember 2008

C.C. 200,-
 

En konsertkveld med gla'pønkog stappfull bule!
Less Than Jake er et amerikansk ska punk band fra Gainesville, Florida. Opprinnelig formet i 1992 som en power pop trio. Bandet utviklet seg etthvert til en hybrid av third-wave ska og punk rock med elementer av moderne rock og en lett smak av metal.

LESS THAN JAKE (US)

Chris – Vocals/Guitar
Roger – Bassist/Guitar
JR – Saxophone
Buddy – Trombone
Vinnie – Drums

"SHOUT IT LOUD TOUR" NOVEMBER-08 

lessthanjakeinni2.jpg

FOTO: DENNIS HO

En av de første hærførerne for amerikansk punk/ska med suksess i farvannet av Rancid og Dropkick Murphy’s gjennombrudd er Less Than Jake, nåværende adresse L.A.

Bandet ble formet i Gainsville, Florida, i 1992 av vokalist Chris Demakes. Bassist Shaun og batterimester Vinnie. Less than Jake er noen av de første opportunistene innenfor punk/.ska-stilen. Blåserekka kom på plass, deriblant Buddy på trombone som nakkepute for å polstre soundet.

Utgitt på uavhengige selskap er albumene Pezcore and Losers” og” Kings, And Things We Don't Understand” en ultimat videreføring av av ska-tradisjonensuærbødighet og spontanitet.

Etterhvert signert Less Than Jake hos giganten Capitol Records, men ifølge fansen en av deres beste utgivelser til dags dato er mini-albumet ”Greased” (usignert) som inneholder åtte mildt sagt egentolkede cover versjoner fra filmen Grease’ soundtrack.

“Hello Rockview”, 1998, var et forsøk på å etablere seg som et ikke fullt så sært band, mer som en rock’n roll/ska hybrid. Et stjerneeksempel på Less Than Jakes’s ønske (eller plateselskapet mon tro?) om å bli litt mer mainstream er singelen"History Of A Boring Town" som til dags dato finnes på på evighetsrotasjonen på MTV.

Less than Jake forble og er fremdeles guddommelig sære. Coverversjonen av Partridge Family's "I Think I Love You" for filmen Scream 2 er definitivt stemplet med Less Than Jakes underskrift. Heftig, energisk, svett og humoristisk punk som gir mer glede enn en neve med lykkepiller.

Less Than Jake valgte til slutt å være tro mot sin eget uttrykk og mot sine opprinnelige fans, og i 2000 ble konrakten med Capitol records revet i fillebiter. Bandet utga umiddelbart “Borders & Boundaries No FX frontmann Fat Mike's Fat Wreck Chords imprint. Anthem (2003) og In With the Out Crowd (2006) støver ikke akkurat ned på festen.

Årets skive from these crazy guys –” GNV FLA ”.

Aiai for en konsert i vente!!!

www.myspace.com/lessthanjake

GUTTERMOUTH (US)

Guttermouth.jpg

Punk pop ble popularisert og legalisert fra midten til sent på nitti-tallet av amerikanske chart-toppere som Green Day, the Offspring og Blink-182. Frisk skolegutt -humor fra the Huntington Beach, California, mikset med rask skranglete og rastløse låter, dynket med melodiøs rock.

Guttermouth hadde oppstart i 1989 og bestod orginalt av Mark Adkins (vokal), Derek Davis (gitar), Scott Sheldon (gitar), Captain James Nunn (bass) og en forever changing rekke av trommiser.

Første langlengder i 1994 ”Dr. Strange” har blitt samleobjekt.” Puke”, ”Balls”,Veggiecide”og ”Friendly People” er alle utgitt i tidsrommet 1989 til 1995. Bandet fikk platekontrakt med tidl.Offspring medlem Bryan "Dexter' Holland's Nitro Records, og nok en storproduksjon av skiver stod øverste på lista. I 1996 kom ”Teri Yakimoto”, 1997 ”Musical Monkey” og 1999-skiva ” Gorgeous” med trommeslager Ty Smith.

Tidlig i 2000 hoppet Guttermouth over til Epitah Records og har siden utgitt glimrende skiver som ”Covered With Ants,Gusto” og ”Eat Your Face”. I 2006 utga amerikanerne ”Beyond Warped Live Music Series” på Immergent.

Lyrisk har de ikke modnet en millimeter og slår til med kongehumor på "Cram It Up Your Ass", "Pee In The Shower" og "Toilet Stall Humor". Et frynsegode som øker Guttermouths musikalske appell og popularitet. Tittelen på siste strå -”Shave The Planet” er nok et vitnesbyrd om bevinget sarkasme i metamorfose med gla'pønk!

Mark Adkins // Scott Sheldon // Don Horne // Clint Weinrich // Ryan Farrell

www.myspace.com/xxxguttermouthxxx

ARMATAGE SHANKS (N)

armatageshanks.jpg

Armatage Shanks har helt siden 1998 vært en spydspiss innen norsk pop-punk. Tro mot sine forbilder i NOFX, Green Day (herav bandnavnet, fra en av Green Days beste låter), No Use For A Name og Ramones har gutta videreforedlet legendenes uttrykk og gjort det til sitt eget. Shanks er ”the real thing” og har til tross for framveksten av nye trendy sjangere opp igjennom årene holdt på sin genuinitet. Hamargutta har ikke firt en millimeter, men holdt på oppskriften som preget musikkverdenen på nittitallet. En oppskrift som er like enkel som den er genial: Fengende låter, kjapp energisk punk og uhyre sterke refrenger spilt av et band som låter stødigere og tightere enn noensinne.

Shanks fnyser av en neglisjerende og opphaussende hipster presse som er mest opptatt av å finne neste trend i moterockindustrien. Shanks gir fingeren til pr-kåte journalister og dårlige låter gjemt bak pompøse produksjoner. Shanks gjør isteden haugevis med konserter og lar musikken og liveryktet tale for seg.

Sjekk ut råe låter som "All I Want" og "Broken Promise" på http://www11.nrk.no/urort/Artist/ArmatageShanks/default.aspx

http://www.myspace.com/armatageshanks