ALTER BRIDGE – Oslo – Rockefeller

ALTER BRIDGE – Oslo – Rockefeller

Sånn cirka rundt 20. mai i år så oppdaget jeg et band for første gang. Det tok sånn cirka 15 sekunder så var jeg overbevist og jeg var superfan av dette bandet. Alter Bridge var bandet jeg hørte. Da jeg fikk høre at Alter Bridge skulle til Rockefeller 20. november ble jeg mer lykkelig enn noen annen har vært lykkelig tidligere.

Som et hvert band med respekt for seg selv så hadde Alter Bridge et oppvarmingsband. Nå, dette var ikke et band de hadde funnet på Plata med et trekkspill. Dette var Skottlands hard rock gutter i Logan. Logan var et band jeg hadde hørt sånn cirka ingenting av før de stilte seg opp på scenen sånn rundt kl. 21.00 20. november 2008, men når jeg først fikk høre det angret jeg på at jeg ikke hadde hørt det tidligere. Dette var ekte varer med et skikkelig lydbilde og fete riff. Kanskje det største nederlaget for Logan sin del var refrengene, fordi der var det lite originalitet å finne. Jeg fikk ikke med meg noen av sangene de spilte, men jeg anbefaler Logan på det sterkeste.

Neste band ut var ingen ringere enn de snart legendariske amerikanere i Alter Bridge. Det var ikke bare jeg som hadde hørt om amerikaneres inntog til hovedstaden fordi når de gikk på scenen rundt 22.15 var det rundt 700 i lokalet. Bandet spilte alle sine beste sanger som Rise Today, Open Your Eyes og Ties That Bind. For meg var det tre seriøse høydepunkter i konserten, det var Ties That Bind, helt klart den tyngste sangen med best lydbildet. Ingen tvil. Høydepunkt nummer 2 kom med en akustisk versjon av balladen Watch over you. Denne sangen gjorde sangeren helt alene, og det var en kjempegod stemning når dette fant sted. Høydepunkt nummer 3 var en coverlåt de gjorde av Robert Johnson i encore'n sin. Da gikk vi fra hard rock/metal til country/bluegrass på kort tid, og dette gjorde stort inntrykk på meg. På slutten av konserten sa vokalisten "I know we're coming back, so I got only one question: are you guys coming back?" Publikum svarte med en enormt høyt hyl og fikk en godtaende nikk fra bandet.

Det var en kjempebra konsert av både Alter Bridge og oppvarmingsband Logan, og jeg oppfordrer alle til å se begge disse bandene når muligheten byr seg!!