THE NORDIC CHALLENGE 2009

THE NORDIC CHALLENGE 2009

myspace2009.jpg

www.myspace.com/swedenrockfestival

THE NORDIC CHALLENGE 2009

NORDISKA HÅRDROCKSBAND ERBJUDS GIG PÅ SWEDEN ROCK FESTIVAL

Efter succén i fjol då över 2500 band anmälde sig till tävlingen THE NORDIC CHALLENGE, är det dags igen. Sweden Rock Festival och MySpace erbjuder alla band som spelar någon form av hårdrock att anmäla sig till tävlingen där priset är en spelning i Gibsontältet 4 juni på Sweden Rock Festival 2009. Nyhet i år är en slot reserverad för ett internationellt band.

I år, liksom i fjol, kommer ett band vardera ifrån Sverige, Norge, Danmark och Finland att vinna en spelning på festivalen – men i år har man även bestämt att tilldela ett wild card till band som INTE kommer från något av dessa land, alltså en plats öppen för band ifrån hela världen att anmäla sig. Förutom att vinnarna får spela på Sweden Rock Festival så vinner de dessutom ett promotionpaket från MySpace.

Johannes Lindström från Sweden Rock Festival berättar:

        Vi körde denna tävling i fjol som en kul och ny grej och blev överraskade över vilken otrolig genomslagskraft MySpace har. Vi fick in över 2500 anmälningar från band vilket var helt fantastiskt. Vi fick många förfrågningar från band utanför Norden så därför bestämde vi oss för att vika en plats för internationella band med till 2009. Samarbetet med MySpace är en av våra viktigaste strategiska delar i promotionarbetet.

Andreas Hindenäs från MySpace:

       Vi arbetar ständigt för att hitta nya plattformar för de grymma band som finns på MySpace, och för rockbanden finns det ingen bättre nordisk scen än Sweden Rock Festival. På MySpace är fansen själva med och kommenterar, interagerar och röstar fram vinnarna och på så vis byggs ett otroligt publikstöd upp, vilket tydligt märks på konserterna.

Fr.o.m den 22 november och två veckor framåt kan alla band som har en sida på MySpace gå in på Sweden Rock Festivals MySpace-sida (www.myspace.com/swedenrockfestival )och anmäla sig. Därefter röstar fansen själva fram det band de helst vill se på Sweden Rock Festival 2009 fram till den 22 januari 2009.

De 5 band från varje region (Sverige, Norge, Danmark, Finland, Internationellt) som fått flest röster går till den slutliga omröstningen där fans röstar på sitt favoritband från varje region. Vinnarna spelar i Gibsontältet 4 juni på Sweden Rock Festival 2009.

Anmälan och omröstning sker på: www.myspace.com/swedenrockfestival