SATYRICON – Trondheim – Samfundet

SATYRICON – Trondheim – Samfundet

970b0be0aedf00c8f5b27317617af755.jpgInnen jeg klarte å komme meg opp i Storsalen på Samfundet denne lørdagen var Blood Tsunami nesten ferdig, men den halvannen låten jeg fikk med meg av kveldens første band var, om ikke annet, en indikator på et meget energisk sett, som jeg gjerne skulle fått med meg mer av. En skal ikke gråte over spilt øl, sa en vis mann en gang i tiden, så etter en liten tur i baren var det klart for kveldens andre band, Evile. Denne britiske kvartetten må jeg innrømme å ha omtrent null kjennskap til, men konserten ga mersmak, til tross for at jeg kanskje synes de fikk litt dårlig tid. Når det er sagt skulle det ikke mange låtene til før deres set hadde blitt lengre enn Satyricon sitt, og det kan en jo ikke ha noe av. Oppvarmingsbandet spiller lengre enn headlineren… Det sku tatt seg ut.

1b80634602b80f7bb7ae337f808d85ac.jpgOgså var det Satyricon da… Noen minutter før konsertstart rullet et lerrete ned foran scenen, og vi fikk Black Crow-videoen vist, noe som førte til brøling for full hals fra de fleste tilstedeværende. Bandet kom etter vært på scenen og kjørte på i kjent stil. Noen startproblemer var det, med trådløse gitarsystemer som slo inn og ut i et sett, men etter to låter var også dette fikset. Satyr var også tidlig ute med å fortelle oss hvor fantastiske trøndere er som publikum, noe vi selvsagt har visst lenge, og det virket som om han virkelig ville fullføre dagens sjarmoffansiv mot Trondheim med stil. Underveis var det også flere runder allsang, blandt annet nok en runde med Black Crow-låta, og til de tre ekstranumrene, K.I.N.G., Fuel For Hatred og Mother North. Synes kanskje bandet kunne disket opp med litt flere gamle klæssikere, men de er vel for gamle til å gjøre noe mer enn en time, så…

For flere bilder, sjekk vårt bildegalleri.