UKJENT 08 – Oslo – Dag 1 – Garage

UKJENT 08 – Oslo – Dag 1 – Garage

Etter at de store festivalene har gått i dvale så kommer de små festivalene på banen, en av de jeg gledet meg mest til denne høsten var Ukjent 08. Med et konsept som utelukker all kommersiell musikkbransje, det at band ikke kan ha platekontrakt i det hele tatt, gjør Ukjentfestivalen til et nokså særegent konsept. Helga 24-25 oktober var det tid for Ukjent 08 på Oslo Garage.

 

Vi fikk en nokså rolig start på festivalen med den norsk/svenske jentetrioen Askungen. De tre jentene spiller rolig singer/songwriting musikk som er hjertevarm og underholdene på samme tid. De som var heldige nok til å oppleve disse tre jentene fikk høre mange fine og gode sanger av tre jenter som kan dette med å spille live, og tiltross for dårlig oppmøte tidlig på kvelden så leverte de en knallgod konsert som satte standarden for resten av kvelden. En liten personlig favoritt kom veldig tidlig i form av "Can't stop it".

Setlist for Askungen:

 1. The knight
 2. Can't stop it
 3. Can't stop the pain
 4. Let it og
 5. Further from your heart
 6. Toyman puppy
 7. She's playing with guns
 8. Scared of me
 9. Secrets of the secrets

 

ee76bacbfdec3ba539a27554f9105b33.jpgEtter en rolig start med Askungen fikk publikum oppleve et mer rocka band. Lemonstone Circus fra Skedsmokorset steppet inn på kort tid etter at Breyma Tei avlyste kort tid før festivalen. Lemonstone Circus spiller ganske rett fram rock med gode referanser til alt som er godt, og med stor allsangfaktor over refrengene er dette alt annet enn kjedelig. Bassisten/vokalisten holdt bassen sin på en måte som kunne minne veldig om Lemmy fra Motorhead. Bandet fra Akershus hadde i hvert fall tre blodfans som kom løpende inn i det bandet gikk på scenen og de tre var med på å skape godt liv rundt scenen når Lemonstone Circus spilte. Bandet leverte varene til store grader, og var en av festivalens høydepunkter i mine øyne. Sangen "She pumps my heart" var bandets store slager og en liten publikumsfavoritt virka det som.

Setlist for Lemonstone Circus:

 1. Wanna do it again
 2. She pumps my heart
 3. The circus is back
 4. Don't play with fire
 5. Long lastin' lovin'

 

Det tredje bandet som spilte hørte kanskje ikke helt hjemme på en festival som hadde et stort fokus pop/rock/metal, men de klarte seg godt og leverte en god konsert. Supercraft fra Halden spiller electronica som egentlig ikke minner om noe jeg har hørt før, men bandet sa selv etter konserten at deres største influens er Depeche Mode. Musikken som var feststemt og dansbar gikk godt inn hos mange i publikum, og tiltross for at det var et forholdsvis rolig og enkelt lydbildet så likte jeg dette bandet ganske godt. Når Supercraft spilte var det mer liv i publikum og de jubla sånn cirka like mye for alt sammen, men det virka som at "Illusionist" og "Hard to believe" var de største publikumsvinnerne. Min personlige favoritt fikk jeg i åpningssangen "I am".

Setlist for Supercraft:

 1. I am
 2. Illusionist
 3. Reflections
 4. Hard to believe
 5. Stripped (Depeche Mode cover)
 6. When I go blind

 

2b0d0436ba28ba892205c90a67992755.jpgPay Attention fra Bærum spiller funk rock, så enkelt er det bare. Ikke noe sånn super innvikla greier, men ganske underholdene. De startet showet med den nokså rocka sangen "Slap my hand", så gikk tempoet fryktelig ned med et par ballader med "To you" i spissen, så gikk det opp igjen mot slutten, litt som en Motley Crue konsert. Live er Pay Attention ganske bra, underholdene og dyktige på det de gjør. En allsangsvennelig konsert med "LaLaLa" som et lite høydepunkt.

Setlist for Pay Attention:

 1. Slap my hand
 2. LaLaLa
 3. Almost 70
 4. To you
 5. Love the feeling
 6. Your life needs a miracle
 7. Heaven on earth

 

Agate fra Oslo spiller musikk som jeg egentlig ikke vet hva jeg skal klassifisere som. Bandet sier selv på myspacen sin at de er progressive/gothic metal, i vise partier: ja. I andre partier er det vel mer som et mesterverk i oppbyggelse med litt keyboards her, litt bass der og litt tromming der så blir dette bra saker. Agate mangla en gitarist i sin konsert på Ukjent 08, og det er vel dette som fører til min forvirring om musikkstil. I mangel av gitarist blir det mer en "synth vs. Metal: who will win?" konsert som jeg personlig syns var helt fantastisk å høre på. Uten gitarist blir lydbildet mye roligere, samtidig som at bassen og keyboarden blir mer selvstendig. Jeg syns at Agate leverte en minneverdig konsert, og jeg vil se dem flere ganger (da helt sikkert med gitarist). Min favoritt kom sent men godt, "Noble Truth" gjorde seg godt i det nye lydbildet og ble for meg en klar setlistefavoritt.

Setlist for Agate:

 1. Intro.
 2. Over you
 3. Back in time
 4. Gone
 5. Noble Truth
 6. Angel of Mercy
 7. Black Soul

 

650caf8a1bc9ed7968aa5093a24ffbb0.jpgBlue Monday fra Horten var uten tvil festivalens tyngste band. Når jeg hører denne type musikk, som befinner seg et sted mellom metalcore og punk/metal, er jeg vant til å se mosh-piter, circle-piter eller i det minste et lite hat for alle som er rundt deg, men den gang ei. Publikum på Oslo Garage holdt seg ganske ordentlige, med litt skuffing i blant, men ganske høflige. Musikken og kvaliteten på denne musikken er det ingenting å si på. De vet hva de driver med, og det var helt tydelig at dette ikke var Blue Monday sin første live opptreden. Det var en knallsterk setliste, med et høydepunkt åpningssangen "Darkness is upon us".

Setlist for Blue Monday

 1. Darkness is upon us
 2. Come on this train
 3. Ïnhale
 4. Final Destination
 5. Inapropriate
 6. Simple life is complicated
 7. Ground zero
 8. Innocent

 

Seed fra Gol spilte musikk hvor jeg følte meg hjemme. Et sted akkurat plassert i rockens skyteskive finner man til vanlig band som egentlig ikke turte noe annet, eller at de bare ikke fikk til å lage noe mer originalt, men Seed gjør det på en artig måte, med gode, underholde og nesten litt overraskende tekster så blir Seed en stor nytelse fra start til slutt. Lydbildet er vel litt sånn "ja, var det alt du kom på" takter, men det er allikevel en god konsert med et bra band.

 

831fc2dfbc87b5dec2b819f929ed5b0f.jpgDa var tiden kommet for fredagens siste band, og hvis noen trodde at siste band ut var et sånn MGP reject som kom med fordi ingen andre ville stille så tar dere alle sammen feil. Acelsia fra Vestby/ Oslo spiller metal. De spiller ordentlig metal, med en kvinnelig vokalist som kanskje får deg til å tenke på Evanescense, hvis så er har du litt rett. Måten vokalisten går kledd på, og også litt måten hun bruker stemmen sin på kan minne litt om Amy Lee og Evanescense, men lydbildet til Acelsia er en smule tyngre i mine øyne, i hvert fall sammenligna med det nyeste til Evanescense. Åpningssangen "Strangest Feeling" har et helt vidunderlig åpningsriff, og ble min favoritt i en ellers kjempebra konsert. Bra avslutning på festivalen sin første dag!

Setlist for Acelsia

 1. Strangest Feeling
 2. All for you
 3. So low
 4. The last day
 5. Our goodbye
 6. This house is Haunted
 7. Empty

 

Etter at dag en var unnagjort hadde jeg fått opplevd mye. Jeg hadde fått sett jentepop, rock, funk, elektro, metal, metalcore, punk og faktisk noen smuler death metal. En innholdsrik dag med Lemonstone Circus og Agate som mine høydepunkter og uten noen store musikalske skuffelser dro jeg hjem for å gjøre meg klar til dag to.

For flere bilder, sjekk vårt bildegalleri.