DIVISION OF LAURA LEE på Garage (7/11)

DIVISION OF LAURA LEE på Garage (7/11)

DIVISION OF LAURA LEE (S) + GO AHEAD DRINK DRINK (N)

100,-

Fredag 7. november 2008

Med røtter i engelsk indie skiller Division Of Laura Lee seg ut fra de fleste andre svenske band. Vi tenker på Oxford og Manchester anno 1991. The Jesus & Mary Chain, My Bloody Valentine, Ride og Swervedriver. Men også sterke influenser fra Fugazi og Sonic Youth – Division Of Laura Lee!!! Ny skive ute 29. oktober!

DIVISION OF LAURA LEE (S)

Garage punk kvartetten Division Of Laura Lee dukket opp sent på nitti-tallet (1997)- rett fra den svenske hardcore undergrunnen. Gudbenådet med flinke musikere som vokalist/gitarist Per Stålberg, bassist Jonas Gustavsson, gitarist David Ojala og trommeslager Håkan Johansson fikk DOLL utallige giggs.

Bandet debuterte på Wax i 1998 med EP-en "There Is a First Time for Everything" og en split med den amerikanske post-hardcore gruppa Milemarker. Enda en split-EP med Impel fulgte i 1999. En selvutgitt skive "At the Royal Club" og en samling med singler kom på markedet i 1999. Samlingen ble regnet som en langlengder og ble senere utgitt på Burning Heart/Epitaph i 2001.

dolinni.jpg

Selskapet lanserte Ep-en "Pretty Electric" rett før klassikeren og kritikerroste "Black City" – DOLL's egentlig fullengder debut fra 2002.

Scizofrent som dette bandet er, med massiv influens fra britisk indie a la The Jesus & Mary Chain, My Bloody Valentine, er det likevel ingen tvil om at Fugazi, Supergrass, og senere The Hellacopters og The Hives har hatt stor påvirkning. Division Of Laura Lee er et bandet som kan sin musikkhistorie og det blir det herlig borderline av!

En gang i tiden var den billigste veien ut av Sverige å være blindpassasjer på en treig stamer av en Ocean Liner, pakke skipssekken full av skranglete instrumenter og passere gjennom portene til Ellis Isle – og magisk, en ny verden! Svenske band flyr nå første klasse transsatlantisk, Yanksen kan ikke få nok av punkbullar and the swedish invasion is not over! DOLL fikk amerikansk reisepass av Epitaph og spillejobber med (International) Noise Conspiracy og Soundtrack of Our Lives.

Fansen siklet og grein etter mer, og "Das Not Compute" ble en storselger i 2004. Nok et eksploderende album fra DOLL med punkrock og mørk garage atmosfære. Mer groove og hissige gulvrytmer, et psykotisk grensesnitt til flere inspirasjonskilder enn engelsk indie.

"An album that pushes the conceptions of rock and punk with an equal nod to British psychedelia and Washington, DC post-punk. Their lyrics claw at the state of the world and the human condition and after beginning to listen to this fiery album, DOLL will have you questioning everything yourself. Upon the end of this musical journey, when the dust settles and the pillars of heaven have been shook, you will find then yourself standing in the midst of the current state of chaos and hyperactive media. At that moment the words of these four Swedes will ring true… that something truly "Das Not Compute". DOLL is no where… DOLL is now here!" – Mojo 

Nekrologene er alltid pessemistiske når det går lengre tid mellom hver release, og på et tidspunkt hvor Kent sang om Ikeamøbler ble DOLL bandet vi glemte å elske.

Nå er The Division of Laura Lee kommet for å bli…the afterlife etter The Hives kanskje? Etterlengtet plate "Violence Is Timeless" er ute i slutten av oktober!

Sjekk ut geniale "Central Park" på http://www.myspace.com/divisionoflauralee

http://www.violenceistimeless.com/ecard/

http://www.violenceistimeless.com

Youtube, Blac City http://www.youtube.com/watch?v=L3kjVp2WVRc

GO AHEAD DRINK DRINK (N)

I Oslos indie-jungel finnes det av og til et band som finner veien fra det trygge øvingsrommet til scenen og faktisk spiller ut sine ideer med energi og kraft som de fleste vil misunne dem. Go Ahead Drink Drink har et energisk og velspilt liveshow, der utførelse og spilleglede kommer i første rekke. Bandet henter inspirasjon fra høyre og venstre, oppe og nede, men på scenen låter det hele svært så kompakt, fengende og dansbart.

goaheaddrinkdrink.jpg

Go Ahead Drink Drink er det nyeste tilskuddet på Mas-Kina Recordings stammen. De slapp sin selvtittelerte deby E.P tidligere i sommer og er Oslo indiens superlovende lillebrødre. Disse guttene spiller skremmende bra til å nettopp ha kastet av seg russedressen og vil gi deg et smil om munnen samtidig som du blir tilfredstilt i barken mellom øra.

”Her har vi et nytt Oslo-band som fort kan vise seg å være det nye Rumble in Rhodos eller Lukestar. Med platebaggen full av støyindie, nowave og hardcore høres bandet ut som en blanding mellom Planes Mistaken for Stars, Les Savy Fav og Drive Like Jehu. Gnistrende, deilig og medrivende musikk!”

www.myspace.com/goaheaddrinkdrink