SOUTH OF HEAVEN – 5 herlige år med Sigurd Thune

SOUTH OF HEAVEN – 5 herlige år med Sigurd Thune

SOUTH OF HEAVEN feirer 5 år i november og da var det ganske naturlig å ta en liten mimrestund med far sjøl, Sigurd Thune. Dette blir nok det siste intervjuet vi tar med Sigurd, i alle fall når det gjelder South of Heaven, siden han nå slutter med sitt virke der. Mer om dette og mer til nedenfor….

SoH_jub_5aar_200.jpg

Hva var det som fikk deg til å starte med South of Heaven?

Det var vel mest et utslag av en interesse for musikk generelt og metal spesielt, tenker jeg. Jeg jobbet allerede frivillig på Studentersamfundet, og fikk dermed rimelig gode vilkår for å booke inn band jeg selv likte. Etter et par enkeltarrangementer ble ideen om en egen metalgreie født, og etter det bare ballet det på seg. On and on!

Det er mindre frekventering av konserter nå enn tidligere. Er det konkurransen som gjør at dere må bli mer edruelig med tanke på bookingen?

Det er uten tvil mange flere metalkonserter nå enn da vi startet opp, men spesielt edruelige har vi vel aldri vært, verken på den ene eller andre måten. Har vi muligheten til å få et fett band griper vi den som oftest, selv om det naturligvis er verre når det er flere om beinet. Vi ser vel uansett sjelden på noen av spillestedene som booker metal som konkurrenter, det viktigste er tross alt at bra band legger turen innom Oslo, ikke hvem som booker dem. Selv om vi brisker fælt med fjæra når det er oss selv, haha!

Hva skjedde egentlig med 20-kroners konsertene?

De finnes fortsatt de, selv om det har blitt litt mer sporadisk av ymse årsaker. Forhåpentligvis vil frekvensen på disse gå opp fremover, skal være den første til å innrømme at det har blitt litt for få 20-kroners konserter i forhold til ønsket nivå.

Tankard_00.jpg

Verdens beste ølband kommer og spiller på 5-års jubileet. Var Tankard vanskelige å be om å komme tilbake til Betong og Norge?

YEAH! Neida, de var ikke vanskelige å be i det hele tatt, de var faktisk veldig fornøyde med å bli booket, så det er tydelig at de koste seg sist. Nå skal de visstnok spille på Jevnaker neste år også, så her er det ikke lenge før Se&Hør kommer med lusekofte, tenker jeg!

The Allseeing I skal også spille på jubileet, og da kun Slayer låter. Hvem var det som kom på den geniale ideen?

Det var meg, faktisk. Opprinnelig hadde vi planer om å hyre inn et Slayer-coverband med bl.a. folk fra Limbonic Art og Disiplin, men da det gikk i vasken fikk vi kjapt ja fra TAI. De av dere som har sett bandet spille låter fra "Show No Mercy" tidligere VET hvor fett dette kommer til å bli, resten har virkelig noe å glede seg til!

Mimrestund:

Hvilke høydepunkter husker du best fra South of Heaven så langt?

Det er jævlig mange, men det å faktisk få Venom hit var veldig stort. Det samme med turneen med Celtic Frost og Kreator, særdeles moro å se Tom G. Warrior rusle rundt blid som ei sol etter konserten. Cannibal Corpse var naturligvis stort. Konsertene med Nunslaughter, Decapitated, Hobbs' Angel of Death, Merciless og Cryptopsy var også jævlig bra, til tross for varierende oppmøte. Urfaust var virkelig magisk, og det var også morsomt å ha Peste Noires første utenlandskonsert her, selv om bandet spilte så der. Forrige Tankard-rotbløyte må også tas med.

Hva med skuffelser?

Ikke så enormt mange, om jeg skal være ærlig. Det har selvfølgelig vært band som har hatt en dårlig dag, men jeg kan ikke huske noe som har vært direkte katastrofalt sånn sett. Den største skuffelsen nå nylig var å ikke få booket Municipal Waste til jubileet sammen med Tankard. Arrangørmessig har det nok vært litt å sette fingeren på ved enkelte anledninger, men slikt får man bare prøve å ta lærdom av og gjøre det beste ut av. Det har jo også hendt at band trekker langt færre folk enn vi hadde trodd/håpet på, det kan jo være en skuffelse.

Har det vært store endringene i konseptet i løpet av de 5 første årene?

Ja, noen har det nok blitt. Konseptet har i hvert fall blitt noe større enn jeg hadde forestilt meg, siden grunntanken var at vi kun skulle kjøre konserter med 20 kr inngang med norske band. Etter hvert ble det naturlig å kjøre også dyrere konserter med utenlandske band under SoH-paraplyen, for ikke å forvirre folk.

Hvis vi nå ser bort fra Tankard, som kommer tilbake til jubileumskonserten, hvilke andre band ser du helst kommer tilbake til Betong?

Nunslaughter vil jeg gjerne ha tilbake, det samme med Merciless. Fantastiske konserter! Hobbs' Angel of Death kan også stikke innom, og Desaster var en jævlig trivelig gjeng. Kreator har blitt Betong-venner, og kommer tilbake hit i februar.

Hva har vært den største overraskelsen så langt?

At det ikke kom flere på Venom var litt overraskende, det er tross alt ikke hver dag de spiller her til lands, for å si det mildt. Ellers har vi blitt positivt overrasket over oppmøtet enkelte ganger, og det er jo bare positivt.

Og for å avslutte denne mimredelen; hvordan har publikum vært?

I tillegg til det jeg nevnte ovenfor, så vil jeg påstå at det er jævlig mange som er flinke til å møte opp på det meste som skjer i Oslo, det er mange gjengangere på konsertene våre. Dette er trivelige folk som gjerne kommer med tips og forslag til band og annet, akkurat slikt engasjement vi setter pris på! Utfordringen fremover må jo være å beholde disse i tillegg til at man utvider den "faste" kretsen. Som et siste innspill til mimringen kan jeg nevne en av de første 20-kroners konsertene vi hadde, med Nebular Mystic og Predatoria, hvor det var hele 180 betalende! Those were the days, hehehe.

 

Høstens & vinterens program ser sånn ut:

31.10.2008 TAAKE & SARKOM
29.11.2008 TANKARD & THE ALLSEEING I

 

Kreator_08.jpg

Hvordan ser det ut etter jubileumskonserten, for jeg regner med at dere har begynt å se på konserter også etter jul?

Nå gikk jo dessverre konserten med Inquisition og Black Witchery i vasken, men etter det jeg har hørt om managementet deres er det kanskje like greit. Selv slutter jeg med South of Heaven etter fem herlige år, men skuta seiler støtt videre, den. Det er flinke og bra folk som tar over, så SoH er i de beste hender! Planleggingen til etter jul er selvsagt i gang, og Kreator er som nevnt allerede booket inn.

Når enden er nær, er allting godt, sies det. Men det jeg lurer på er; hvordan er enden? Er den stor? Er den smakfull? Er den spenstig? Hva har du å si til denne problemstillingen?

Joda, enden er god! Spenstige ender er selvsagt best, med mindre vi snakker om ender á la Donald Duck, som jo gjør seg best med saus til.

http://www.southofheaven.no/
http://www.myspace.com/southofheavenmetalclub