GORGOROTH på John Dee (16/10)

GORGOROTH på John Dee (16/10)

 


Supp.: Averse Sefira (US)

 

Torsdag 16.10.08 John Dee

Gorgoroth står i Tolkiens verden for et mørkt og uhellig sted, noe bandet ikke har gjort til skamme med sin okkulte, brutale svartmetall gjennom hele syv album.

Bill. kr. 230,- + bill. avg.

18 år leg.

BIOGRAFI:

Gorgoroth ble startet i 1992 av Infernus. I 1993 gav bandet ut sin første demo med navnet A Sorcery Written in Blood. Etter demoen ble utgitt skrev Gorgoroth en kontrakt med Embassy Records og begynte å jobbe på debutalbumet Pentagram. Samoth fra Emperor spilte bass på dette albumet. Etter Pentagram var ferdig innspilt og utgitt, forlot trommeslager Goat bandet og ble erstattet med Frost fra Satyricon. Dette ledet bandet inn i det neste albumet, Antichrist. Vokalisten Hat bestemte seg for å forlate bandet i 1995, men ikke før han hadde blitt ferdig med innspillingen til Antichrist. Det var på denne tiden at vokalisten Pest ble med. Antichrist ble en stor suksess, og bandet ble invitert til å spille live sammen med Cradle of Filth i London i desember 2005. De turnerte også i Norge og England med Satyricon og Dissection. Snart ble navnet Gorgoroth godt kjent innen black metal, om ikke litt overskygget av de største bandene som Mayhem og Emperor.

Etter utgivelsen av bandets tredje album, Under the Sign of Hell i 1997, og en vellykket turne i Europa, ville det tyske heavy metal platestudioet Nuclear Blast gi Gorgoroth en kontrakt. Kontrakten ble godtatt i 1998. Gorgoroths første album på Nuclear Blast var Destroyer i 1998. Gaahl ble med i bandet på denne tiden, men spilte bare inn ett spor, tittelsporet Destroyer.

I 1999 tok bandet en vri innen sin musikalske retning med albumet Incipit Satan. Det meste av musikk og tekster ble skrevet av Infernus, som tidligere, men albumet var veldig ulikt de forrige utgivelsene. Spor som «Will to Power» er mye påvirket av industrial, dark ambient og noise. Sporet «When Love Rages Wild in My Heart» har en ren vokal som kan minne litt om blues; vokalen på dette sporet ble gjort av Michael Krohn fra Raga Rockers. Albumet viste sterke progressive tendenser, men holdt seg fremdeles trygt innenfor black metals grenser, og har Infernus' lyd.

Tre år senere, etter mer forandring på oppstillingen, begynte Gorgoroth å skrive på deres neste album, Twilight of the Idols. Albumet gikk mer tilbake til tiden før Incipit Satan, men var fremdeles forskjellig fra tidligere innspillinger, mest fordi musikken ble skrevet av bandets bassist King ov Hell og trommeslager Kvitrafn istedenfor Infernus. Vokalisten Gaahl skrev de fleste tekstene, mens Infernus skrev teksten til sporet Forces of Satan Storms. Etter utgivelsen av albumet avsluttet bandet kontrakten med Nuclear Blast.

I 2006 gav bandet ut albumet Ad Majorem Sathanas Gloriam gjennom Regain Records. På innspillingen var det Frost som spilte trommer. Bassist King stod bak musikken til dette albumet, og vokalist Gaahl skrev tekstene. Gorgoroth ble nominert innen kategorien «Metal» under den 35. årlige Spellemannprisen.

Gitaristen Infernus startet i 2006 opp sitt eget plateselskap kalt Forces of Satan.

Høsten 2007 oppstod det interne stridigheter i bandet. Infernus gikk 21. oktober 2007 ut med en melding om at bandet var splittet, med Infernus på den ene siden og Gaahl og King ov Hell på den andre siden. I Infernus' melding sa han videre at begge parter ønsket å fortsette å benytte seg av bandnavnet. Gaahl og King ov Hell gikk deretter ut med sin egen melding om at de ville fortsette under navnet Gorgoroth uten Infernus, noe som førte til at Infernus varslet søksmål. Etter å ha søkt om varemerkebeskyttelse av bandnavnet allerede i september 2007, dro King ov Hell og Gaahl i november 2007 ut på en allerede planlagt Europa-turné, uten Infernus. Offisielt turnerte de under navnet Gorgoroth, men de søkte også om varemerke på bandnavnet «The Force Gorgoroth» i denne perioden, en søknad som senere ble henlagt. 13. desember 2007 kom bandets plateselskap, Regain Records, med en offisiell uttalelse hvor de anerkjente Infernus som den rettmessige eier av bandets navn, logo og varemerke. 19. desember 2007 offentliggjorde Gaahl og King ov Hell på sin hjemmeside at patentstyrets første instans hadde kommet til en konklusjon på tvisten, og at de nå var de rettmessige eierne av varemerket og logoen «Gorgoroth». Videre meddelte King ov Hell og Gaahl at de ikke lenger ville jobbe med Regain Records i fremtiden, på grunn av plateselskapets «illojale handlinger». 26. desember 2007 kom Infernus med en ny pressemelding, hvor han offentliggjorde to nye bandmedlemmer, Frank Watkins fra Obituary og Tomas Asklund fra Dissection. Infernus poengterte videre at Patentstyrets avgjørelse ville bli anket, og at rettighetene til bandnavnet ennå ikke var avgjort. I mars 2008 kom Infernus' advokat med et tilbud til Gaahl og King ov Hell, men tilbudet ble avslått. Infernus varslet da om at Patentstyrets avgjørelse ville bli anket innen 14. mars 2008, og at det ville bli tatt ut rettssak mot King ov Hell og Gaahl. Infernus meldte dessuten at musikken til hans neste album, Quantos Possunt ad Satanitatem Trahunt, var ferdigskrevet, og at han ville begynne å øve inn materialet med Tomas Asklund i løpet av våren 2008. I tillegg fortalte Infernus at han hadde jobbet med det nye Gorgoroth-livealbumet innspilt i Grieghallen. Gaahl og King ov Hell på sin side opptrådte som Gorgoroth på Inferno-festivalen i Oslo i påsken 2008, og har varslet at de også vil opptre på Wacken-festivalen og andre festivaler i Europa og Sør-Amerika sommeren 2008.