ALARMPRISEN legges ned

ALARMPRISEN legges ned

Alarmprisen legges ned

Styret i Stiftelsen Alarm har besluttet å ikke arrangere Alarmprisen som skulle gått av stabelen 21. november i år. Grunnen er at det ikke lenger er økonomisk forsvarlig, med for lite støttemidler og et støvsugd sponsormarked.

Som en ideelt drevet, uavhengig og demokratisk pris har Alarmprisen siden starten i 2001 satt fokus på norsk populærmusikk. Både etablerte og nyetablerte kvalitetsartister har stått i sentrum, og hovedprisen, selve Alarmprisen, har gått til en artist eller et band på vei opp. Alarmprisen har aldri mottatt midler fra Kulturrådet i løpet av de syv årene den har eksistert. Det har alltid vært en ekstremt hard kamp for å få midler til denne årlige musikkdugnaden.

Dette er en trist dag, men som et ansvarlig og gratisarbeidende styre er vi nå realistiske og tar den økonomiske situasjonen på alvor. Vi ønsker ikke å komme i rekken av konkurser, så vi stopper før vi har tatt på oss for mange kostnader. Det er en kontrollert avslutning. Alarmprisen har holdt det gående i syv år uten egenkapital, og hatt en sunn men meget stram økonomi. Derfor ønsker Alarm å avslutte uten røde tall. Det er ikke bra om vi som driver dette lurer med oss våre greie leverandører og samarbeidspartnere ut på vidda om vi allerede vet at det blir uvær! Vi skal se folk i øya fremover også.

Vi har hele tiden jobbet en liten gjeng på dugnad med minimale midler for å sette fokus på norsk populærmusikk, og for å gi et løft til artister som ligger i vannskorpa på vei opp. Dette er et viktig arbeid fordi mange artister faller av i innspurten mot en stor karriere. Det er viktig å gi noe mer enn klapp på skuldra for gode utgivelser. Alarm ønsker også å gi oppmuntring til gode ”hele” artister på vei. Derfor er Nykommerprisen, Liveprisen, RiksAlarm og selve Alarmprisen viktige bidrag for å gi gjødsel til det bransjen skal leve av fremover, og det som skal glede publikum når dagens storheter gir seg.
Dette skjer ikke av seg selv.

Stiftelsen Alarm vil med dette få takke alle våre samarbeidspartnere, støttespillere, venner, frivillige, hyggelige leverandører og alle fantastiske artister for mange fine år, med masse bra musikk. En spesiell takk rettes fra Alarmprisens styre til Mfo, Gramart og Gramo for de siste års støttemidler.

Styret i Stiftelsen Alarm