BARE EGIL FESTIVAL på Norgesturne

BARE EGIL FESTIVAL på Norgesturne

Mange har gjort seg morsomme på Bare Egil Bands bekostning og spøkt med det faktum at det tok godt over en uke fra debutalbumet Absolutt Ikke i 1996 til oppfølgeren Sanger fra Bare Egil By kom i 2007. Men etter den tid har Egil Hegerberg slått fryktelig tilbake med en arbeidsinnsats som ikke er mange andre 45-åringer forunt. Han har turnert kontinuerlig over hele landet (og i Ungarn!) siden plata kom i august i fjor, komponert en sang i uka for programmet Radiofront på NRK P2 og også funnet det for godt å slippe den bestselgende live-DVDen Vrøvl og Fanteri i Bare Egil By. Nå topper han det hele med å slippe den splitter nye CDen Jeg er helt rå 25. august og legge ut på en landsomfattende turne med Bare Egil-festivaler.

Jeg er helt rå kommer på Duplex Records og inneholder 10 splitter nye komposisjoner + tre coverlåter; bl.a. en utrolig svingende versjon av Knutsen og Ludvigsens fantastiske Raymond Dassrull Larsen – I love you fra deres glemte mesterverk Bakklandet Bassangforening – Ned med Nidaros. Plata er delvis spilt inn live, delvis spilt inn i studio med backingband som Ikke Bare Bare Egil Band Band og Bare Egils Coverband. Det er et musikalsk rikt og variert album med alt fra musikalske nyvinninger som hip hop i 12"-versjonen av Pump opp oljen via svensk 70-talls progpop i Krig er noe herk til lettbent sommerpop i Jeg er ikke pave, trøndersk revyvise i N' Narcissus, n' Loke, n' Orfeus og n' Je og blytung doomrock i den ultimate versjonen av Umbrella.

Bare Egil Festivalen 2008 vil bli ha Bare Egil Band og Ikke Bare Bare Egil Band Band som headlinere sammen med Bare Egils coverband. Lenger ned på programmet finner man Bare Bare Band og Bare Eagles Band. Festivalen kommer til Lillehammer, Larvik, Haugesund, Sogndal, Oslo, Bergen, Stavanger, Tromsø og Trondheim i løpet av august og september (se komplett liste under.) Konferansier blir Egil Hegerberg.

13.08.  Lillehammer     Bingon
29.08.  Larvik          Pakkhuset
30.08.  Haugesund       Byscenen
03.09.  Sogndal         Meieriet
05.09.  Oslo            Rockefeller
12.09.  Bergen          USF Verftet
13.09.  Stavanger       Folken
18.09.  Tromsø          Driv
19.09.  Trondheim       Samfundet