EXODUS på Garage (27/8)

EXODUS på Garage (27/8)

EXODUS (US)

Support: 3 INCHES OF BLOOD (US)

Sted: Garage, Oslo

Tid:Onsdag 27. august 2008

CC: Kr 250,-

 

Exodus er et av de tidligste thrash-metal banda (1981) med en høylytt historie som har fostret mangt et metalsinn og som fremdeles har høyt blodtrykk. Så banebrytende at Metallica til slutt rappet gitarist Kirk Hammett! Liker du Megadeath, Arch Enemy og Blind Illusions er konserten en blodsprut!

EXODUS (US)

exodus3.jpg

Amerikanske Exodus er et av de første thrash metal banda som dukket opp på San Fransisco "Bay Area" metalscena sammen med sværinger som Metallica, Megadeath og Heathen.

Originalt ble Exodus formet av gitarist Gary Holt, nåværende gitarist i Metallica – Kirk Hammett og vokalist/trommeslager Tom Hunting i 1981, men i elleve år etter slo de opp. I 1997 var kara modne for gjenforening. 

Den offisielle debutskiva "Bounded By Blood" kom ikke før i 1985, noe somle-plateselskapet Torrid Records kan få skylda for. Combat Records fikk derimot sving på saken og Exodus ble et thrash-metal fenomen som verden aldri glemmer. Skiver som "Pleasures Of The Flesh" (1987), "Force Of Habit" (1992) og "Tempo Of The Damned" (2004) er blitt livsnødvendigheter for metalhoder!

Gjennom 28 år har besetningen blitt skiftet ut en rekke ganger. Vokalist Paul Baloff døde av hjerteinfarkt i 2002 og tidligere vokalist Steve Souza steppet inn.

Året etter signerte de gjenværende medlemmene en gullkantet deal med den tyske labelen Nuclear Blast. 2007 ble kronåret med utgivelsen "The Atrocity Exhibition" og rekrutterte en massiv fanskare av yngre folk (det er ikke skrot alt pappa har i samlinga si!)

Med elleve album bak seg er Exodus en av de få først-ute-med-thrash gruppene som fremdeles herjer blodtørstig på veiene.

www.myspace.com/exodus

3 INCHES OF BLOOD (CAN)

3inchesofblood2.jpg

3 Inches of Blood er en canadisk sekstett fra Vancouver, Brithish Columbia, bestående av Cam Pipes (skyhøy vokal), Jamie Hooper ("skvettehyl" vokal), Sunny Dhak (sjæfsgitar), Bobby Froese (rytmegitar), Rich Trawick (bass) og trommis Geoff Trawick (som tok over ifjor etter at Alexei Roderiguez grisebanket opp Saxon!).

Bandet har ofte blitt misforstått som metalcore, hår-metal og et renspikka screamotilfelle – fakta er heller at låtverket har Iron Maidens galloperende riff, soloer i thrashmetal tempo som er toppet med Dungeons & Dragons lyrikk med tittelutgivelser som “Destroy the Orcs” og “Ride Darkhorse".  

3 Inches of Blood er tusenårsskiftets musikalsk tilbakeblikk på det tidlige åtti-tallets høytidsdager.

Femlåters EP-en (som ble solgt ut på et blunk) fra 2000 – viser at 3 inches of Blood alltid har vært sterk influert av tungrockere som Iron Maiden, Judas Priest og andre medlemmer NWOBHM. Mer enn noe er 3 inches of Blood pre-1985 før puddelrockens innvasjon. Antagligvis nu-metallens største fiender som likevel passer inn med Annhilator, King Diamond og Suffacation. "A weird situation" uttaler sanger Jamie Hooper.

Offisiell førsteskive "Advance and Vanquish" (Road Runner 2004) sprengte grensa fra Canada og nådde utelandske metalscener som et lynnedslag bl.a i Tyskland. Gjennom Roadrunner gjorde 3 Inches of Blood  og produsent Joey Jordison (Slipknot) en kanoninnsats sammen med Chigago mikser/produsent Neil Kernon (Machine Head, Naphalm Death og Fear Factory).

Produsent Joey Jordison (Slipknot) er sterkt innvolvert i fjorårets skive "Fire Up the Blades". Et moderne album som har vekket en ny generasjons appetitt for åtti-tallets glansdager!

http://www.myspace.com/3iob