DISCHARGE på Garage Oslo (21/8)

DISCHARGE på Garage Oslo (21/8)

Denne uka kommer det britiske punk/hardcorebandet DISCHARGE tilbake til Norge og Oslo. Stedet for konserten er Garage og sammen med dem på scenen stiller de norske bandene HAGGIS og COCKROACH CLAN.

DISCHARGE

Support: HAGGIS & COCKROACH CLAN

Sted: Garage, Oslo

Tid: Torsdag 21. august

CC: Kr 200,- (selges i døra og forsalg i baren).

Gudene veit hvilke vitaminer disse kara har kastet innpå i over tredve år. Noen gir seg bare aldri. Heldigvis! De mest velkjente banda som har covret Discharges's låter er storheter som inkluderer Metallica, Anthrax og Sepultura. Discharge er et stykke hardcore musikkhistorie som hører til pensum!

DISCHARGE (UK)

Discharge startet opp som et hardcore punk band i England i 1977 av Terry "Tez" Roberts og Roy "Rainy" Wainwright.

discharge.jpg

Selv om gruppa har hatt en rekke utskiftninger på line-upen gjennom tiårene bestod hovedkjernen tidlig på åtti-tallet av Kelvin "Cal" Morris vokal, Tony "Bones" Roberts gitar, Roy Wainwright bass og maniske Terry Roberts bak trommesettet. Discharge fikk det store gjennombruddet med albumet "Hear Nothing See Nothing Say Nothing" (1982). Skiva ble herlig notert på andreplass på UK's Indie liste og ble blant de 40 beste på UK's Album Chart.

Discharges hadde allerede hatt en rekke singler kåret til de ti beste som f.eks "State Violence State Control" og EP-en "Why" (#1).

Musikken har et tung, vrengende og gitardrevet sound og en screamo-vokal med blodærlige dødsrop om anarkisme og pasifisme. En Doc Martens rett i trynet på overformynderiet og verdens søppelpolitikk.

Etter denne storhetsæraen var det på tide å tilføye nok en gitarist – Peter "Pooch" Purtill. Mannen tok med seg betydelige trash metal crossover elementer inn i bandet. På nitti-tallet utga Discharges metal-infiserte album som  "Massacre Divine" (1991) og "Shootin' Up the World" (1993).

I 2000 ble den orginale line-upen forenet og lanserte et selvtitulert album basert på den gode stilen fra åttitallet. For to år siden ble split albumet med MG15 en stor suksess.

Discharge har influert talløse hardcore punk band som har tatt til seg engelskmennenes evne til å bruke miksestaven på subsjangre som trash metal, crust punk, grindcore og ekstrem-metal.

www.myspace.com/discharge2k

 

HAGGIS (N)

haggis2.jpg

"Haggis fra Stavanger har holdt det gående i 15 år med sitt energiske og voldsomme aggro-kjør, og nå er de ute med et album som neppe er begynnelsen på slutten.

Det er lett å kjøre seg fast i en oppskrift på masse kjappe låter uten variasjon når man spiller punk av sorten Haggis bedriver, men bandet har endelig knekket koden på hvordan man skal lage et interessant album i en så forutsigbar sjanger. ”Norwegian way of life” er en drivende mørk beretning om tilstanden her heime på berget hvor gitarene i refrenget vel så gjerne kunne vært fra et Enslaved album, og ikke minst det lille akustiske opptrinnet som herlig avveksling.” Daterape Bonanza” bringer tankene på Type O Negative når vokalist Fat Animal spør om alderen på den utvalgte jenta som er i ferd med å få skjebnen forseglet av en liten pille.

Det herlige med Haggis er ærligheten i uttrykket, da man klart hører at this is the real deal (only death is real!). Samtidig må det påpekes at guttene kan sine instrumenter.

Avslutningen på albumet, som og er tittelsporet, er etter min mening en av de råeste norske rockelåtene det siste året og da trenger man ikke flere

Turbonegeralbum eller band som Bloodlights. Som bandet selv sier i åpningslåta: ”We`re Haggis from Norway, who the fuck are you???”  Jævlig godt spørsmål."

Kilde: planB.no

http://www.myspace.com/haggisimpeccableglory

 

COCKROACH CLAN (N)

cockroach clan.jpg

Gla`core fra heimlandet. Nærmere bestemt Lillehammer. Cockroach Clan har vært i gamet lenge. Fra 1995 begynne det å smelle med corepunk fra disse karene. Albumet ”Roach!” kom ut for 12 år siden og er en godbit for punkere med samlemani. Raskt fulgt opp av 1996`s EP ”Going Underground”, skiva ” Just Say Blow” (1998), en syvtommers split med Skanksters året etter- ”Machine Gun Girl”. Produktive og aktive på nitti-tallet. I 2002 var det på tide med mer selvpromotering og 3 fete spor ble løslatt. I tillegg har bandet vært med å en rekke samplers.

Ingen av gutta har slengt seg på divanen de siste årene. Vokalist Billy var tidligere medlem av Mayhem og Within Range, gitarist Akkie var medlem av The Yo-Yo`s. Cocrach Clan har også et nært brorskap til Mormonic Shit Citizens som popper inn og ut når det passer seg. Bassist Morten er godt kjent fra Backstreet Girls og The Mormones.

Cocrach Clan  klarer alltidi å bevise at det finnes mer i kasserollen ska/ punk enn amerikansk illeluktende og hipp åtterball-rawk. Ingen kompromisser tillatt!

Bandet har turnert med UK Subs, The Toy Dolls, The Exploited pluss pluss.

Skru opp volumknappen til naboen brekker seg og hør på “20 Days” og “Beliver”. Du finner et knippe med sjefslåter på Myspace.

Cockroach Clan er fryd og aggressjon. Og alt som finnes i mellom.

www.myspace.com/cockroachclan