ACE FREHLEY – Oslo – Sentrum Scene

ACE FREHLEY – Oslo – Sentrum Scene

Bare en liten uke etter KISS spilte til storfest for 13 000 mennesker på Vallhall, stiller orginalgitarist Ace Frehley, bedre kjent som SPACE ACE, opp med sine egne musikere på Sentrum Scene. Som meg og sikkert mange andre er jo dette en våt drøm, da Ace er sjølveste kjernen i sukkerbiten hva Kiss angår.

Det er ingen hemmelighet at Ace har skrevet de fleste av de godeste låtene til Kiss. Og det er heller ingen hemmelighet at han ikke har hatt den altfor produktive karrieren siden han sluttet i Kiss fra første stund. Derfor kunne man håpe på en del gromklassikere denne kvelden, og joggu innfridde det! Vi fikk høre bl.a. Love Gun, Deuce, Shout it out Loud og Shock Me i tillegg til New York Groove og 2000 man. Selv om jeg er personlig erkekjemper MOT giarsoloer, koste jeg meg da det ble dratt i gang denne kvelden. Brennende gitarer, knusing, hærverk og staffasje som vi har sett tidligere, men oftest på tv. Denne gangen noen meter fra føttende, og fra SJØLVESTE.

2d75102d8fe3a7ce2f5c1f9f007e9b7f.jpg

Det var bare unggutter som behandlet resten av instrumentene i bandet, men det trenger ikke være noe diskvalitetstegn. Derimot gjorde de det veldig – overraskende faktisk – bra, og showet ble et show, og ikke bare dritt. Knallvokal på mr. Bassist og mr. Trommis, og spesielt Love Gun hørtes LITT bedre ut en hva Kiss serverte lørdagen før. Alt Ace spilte som Kiss spilte lørdagen før, hørtes bedre ut faktisk. Med hånden på hjertet, kan jeg si at dette er noe av det beste jeg har opplevd fra en scene noen sinne, og jeg har sett mange konserter!

Litt synd at det var laber promo før konserten. Det var omlag 900-1000 tilskuere til stede (ble jeg visket i øre, vil altså ikke stå for denne informasjonen), men galleriet var ikke åpent, og det var ikke det TRANGESTE stedet å befinne seg. Dette kan være fordi det var et selvstendig arrangement, det kan være av andre årsaker som jeg ikke føler det er noe nødvendighet av meg å spekulere mer i. De som møtte opp fikk ihvertfall en kanonknakanes opplevelse, og den skal de være stolte over!