MAYHEM på Club Maiden (30/4)

MAYHEM på Club Maiden (30/4)

Onsdag 30. april blir absolutte siste sjanse for å oppleve MAYHEM live med Blasphemer på gitar her i Norge. Rune Eriksen aka Blasphemer meldte tidligere i denne uken at han sluttet i Mayhem. Men altså, førstkommende onsdag har du muligheten til å få sett MAYHEM med Blasphemer på scenen, da de spiller på Club Maiden i Oslo.

 

Sted: Club Maiden, Oslo

Tid: 30. april kl 21:00

Pris: Kr 220,- 

MAYHEM

Mayhem er et norsk black metal-band som ble stiftet i 1983 av Euronymous på gitar, Necrobutcher på bass, og Manheim på trommer.

Før Venom utga sin Black Metal i 1982, fantes ikke genren black metal, så Mayhem's første album, Deathcrush, som kom i 1987, ble først antatt til å være death metal, et fenomen fra California, USA. Deathcrush's gjennomgangstema er morbide forestillinger, gjennom låter som Chainsaw Gutsfuck

Deres andre utgivelse kom i 1992, med Live in Leipzig, et album med liveopptak fra deres første album, samt bootleg-låter som senere skulle bli utgitt på de Mysteriis dom Sathanas, som i dag regnes som en av de store black metal-klassikerne.

Senere fulgte Wolf's Lair Abyss i 1997, live-albumet Mediolanum Capta Est 1997.

I 2000 kom A Grand Decleration of War, et ganske eksperimentelt album, der Mayhem tok et sidesprang fra det man kaller oldschool-black metal, altså klassisk black metal, som senere Venom, Bathory, Darkthrone, og følgelig tidligere Mayhem. Elementer av albumet inneholder også industriell musikk. Viktige temaer er apokalypse og krig, og låtene er delt inn i ulike stadier av krig.

I 2001 fulgte en rekke live-albumer, Live in Marseille, U.S Legions og European Legions. I 2004 ga Mayhem ut albumet Chimera, et album som gikk tilbake til de gode gamle dager, hvor temaene igjen går over til det morbide og evige. Albumet Ordo Ad Chao kom ut i 2007 og fikk gode kritikker. For albumet fikk bandet Spellemannprisen 2007 i klassen metal. I tillegg til nevnte utgivelser, har Mayhem også gitt ut en rekke bootleg-album.