Natt til 1. mai konsert med LILIEDUGG & BRUTAL KUK

Natt til 1. mai konsert med LILIEDUGG & BRUTAL KUK

LILIEDUGG & BRUTAL KUK

Blæst 31. april kl 23:00

Billetter selges på Blæst (Kr 140,-)

 

LILIEDUGG

Trondheimsband, startet i desember 1980. Liliedugg kom fra Hard Rock Kafé-miljøet i Trondheim, hvor vokalist Lars Vold hadde vært med i Bærsærk og gitarist Steinar Vikan var en del av Apekolonien. De fikk med seg Gunnar Mo (gitar), Lars Olufsen (trommer) og Torgeir Vikan (bass) og debuterte året etter med 7-tommeren «Neonråte»/«Livet på landet»/«Gal hest»/«Girls». Liliedugg var kjent for utagerende sceneopptredener med en blanding av pønk og hard rock à la The Stooges. Fra EP-en og til deres eneste langspiller Liliedugg (1983), dreide musikken i retning av dystrere og mer eksperimentell musikk. På tekstsiden lå nå hovedvekten på engelske tekster.

I 1981 la Liliedugg ut på den legendariske Sør-Norge-turneen Slipp Taket Tour sammen med sine kamerater i ►Wannskrækk. Flere år seinere, i 1988, kom en splittskive delt mellom Liliedugg og nettopp Wannskrækk, der Lilieduggs bidrag var opptak fra en av de siste offisielle konsertene bandet holdt, på Ritz i Trondheim, 12. juni 1984 (Last Opera – Live Ritz). Bandet holdt nok en avskjedskonsert på Renegat i Oslo 1. mai året etter. I 2001 kom samlealbumet Sannhetens voktere, bestående av EP-en, LP-en og splitten, i tillegg til en tidligere uutgitt livelåt fra 1981 (tittelkuttet). Liliedugg delte også scene med andre samtidige band som ►The Aller Værste!, ►De Press og ►The Cut.

Steinar Vikan og Olufsen var i 1984 med på å starte det kritikerroste bandet Helter Skelter sammen med bl.a. Ulf Risnes (►Tre Små Kinesere). Dette bandet ga imidlertid kun ut en single – «Peyote»/«Hole In My Pocket». Steinar Vikan var også innom Lost At Sea og Schatz, hvor Mo også var med. Sistnevnte var med i Jihaad og seinere i Morten Jørgensen & Spekkhoggerne (se ►Lumbago) sammen med Torgeir Vikan. Torgeir Vikan ble senere gitarist i Paul's Formula, som frontes av ham selv og vokalist Paul Værlien fra Babij Jar (ga ut albumet Here We Go Again i mars 2004). I tillegg har Vold, Steinar Vikan og Mo spilt sammen i hobbybandet Dean Martin Show etter 2000-skiftet.

(Biografien er hentet fra "Norsk pop- og rockleksikon" fra Vega Forlag (2005). Redaktører for boken er Siren Steen, Bård Ose og Jan Eggum. Bidragsytere er Willy B, Arvid Skancke-Knutsen, Øyvind Holen, Svend Erik Løken Larsen, Vidar Vanberg, Marta Breen, Trond Blom, Eirik Kydland, Bård Ose, Siren Steen og Frode Øien. Boken kan kjøpes hos bokhandlerne eller bestilles direkte fra www.vegaforlag.no.)

BRUTAL KUK

5 mann sterkt punkband fra Trondheim, Innerøy og Rognan, ofte omtalt som punkens svar på DDE, myntet på populariteten til bandet i Trondheim. Alle liker Brutal Kuk, selv om få innrømmer det. Har kun 4 utgivelser på samvittigheten: "If you want cock…" i januar 2003 , Ep‘n "En røyk og en ronk" i november 2000, "Berusalem" i september 2005 og Ep'n "Våkn Opp" i mars 2008.

Adressa.no skrev følgende om "Våkn Opp":

«Trendnissa og læssomrock / skjænk dæm en karsk og dæm får sjokk», synger Brutal Kuk på sin fjerde utgivelse. Enkelt og effektivt, som alt annet på denne firespors vinyl-sjutommeren. Det er godt at enkelte ting ikke forandrer seg. Brutal Kuk har de siste fem årene vært Trondheims kanskje aller beste eksponenter for intens råtasspunk uten dikkedarer og staffasje, som går rett i strupen. Gode låter, et vanvittig tett driv og en tydelig vokalist med autoritet er oppskriften også på disse sangene (hvorav en er en cover av Per Bergersens «Øye»). Utvikling er det lite av, men bandets grunnformel viser seg å være så bunnsolid at man først og fremst blir irritert over at moroa er over etter bare åtte minutter. Er det for mye å håpe på et nytt album snart?