MANIFEST – Oslo – Club Maiden

MANIFEST – Oslo – Club Maiden

I kveld er min jomfrutur med Blodspor, og siden jeg kjenner et par av gutta er det noe blandete følelser i bildet før konserten. Selv om man kjenner musikken og vet hva folk har i seg vet man aldri hva man får levert på scenen, og det er såklart ikke noe gøy å slakte et kompisband hvis de driter seg ut… Idag slepper jeg heldigvis det, siden det ikke tar lange stunden før jeg skjønner at det er noe ordentlig gøy er på gang. Bandet fungerer fryktelig bra som en helhet, og leverer både spill, musikk og et show som gir meg en finurlig liten knyttneve rett i trynet! Jeg merker meg noe småsnubling her og der, og til dels slapp trommelyd som ødelegger litt av inntrykket, men bandet sammen knuser rett og slett.

2c6824a85f3b5a46bc201d529a9a00ec.jpg

Vi får et variert og bra sett med masse fet groove, et par kule sprell og fantastisk spilleglede fra en gjeng som enda bare er på sin tredje konsert. Musikken er vanskelig å plassere, men spenner fint fra groovy gammel death metal, innom punk og hardcore over til noen fine Primus-sprell. Det hele toppes vakkert og nusselig av Audun som leverer en herlig brutal men likevel variert vokal, og også greier å underholde mellom låtene, tilsynelatende avslappet i stedet for å komme med anstrengte innøvde fraser og låtintroduksjoner (som virker å være normen nå om dagen). Det hele toppes da Audun drar "brodern" Sindre på scenen for både å bytte på og doble vokalen på et vis som gjør at det nesten kiler litt i magan. Skjønner fort at publikum er enige når hele gelenderet foran er på nippet til å tippe over og det er fullt hus hele veien bak til miksebordet. Aller mest imponert er jeg uansett over bandet som en helhet, hvor samkjørt og velsmurt alt fungerer. En ekstra latter får jeg på kjøpet da det tikker inn melding dagen etterpå om at bandet spontant ble med til Kristiansand for å spille med Manifest der og!

f8c037692967651db389792fb0e243b6.jpg

Manifest er et noe mer beskrevet blad for meg, da jeg både har sett dem live og hørt musikken hjemme i stua. Jeg har ikke kicka helt på skivematerialet, men bandet imponerte stort sist jeg så dem, så jeg er spent på hva vi får levert i kveld fra denne kanten også. Møter trommeslager Alessandro før konserten og blir fortalt at han og vokalisten delte en kasse pils før lydsjekken, samt at gutta knapt har øvd sammen på flere mnd pga "noe" spredt geografi dem imellom, så spesielt med tanke på det tekniske nivået på musikken bygger det seg enda mer spenning før konserten.

Vel, hva skal man si da? Hadde jeg sett bort ifra omstendighetene hadde jeg blitt imponert, men tar en i betraktning de små kvistene i hjula må jeg si meg jævla imponert! Bandet spiller tight som satan, og hele gjengen imponerer både individuelt og sammen som ei gruppe. Det kan bli litt tynt under soloene med bare én gitarist, men ellers er det egentlig lite å trekke fram. Jo, Stian vokalist virker smått animert på scenen, men jeg føler ikke at konserten taper seg noe av den grunn, idet han leverer fullt vokalmessig og i tillegg kjører enda hardere på showet enn sist, totalt uten hemninger. Både stjerne og smilefjes i boka mi for å ta med ei flaske Fernet på scenen, og.. vel.. eller hva faen for å hoppe/klatre over gelenderet til publikum, synge og menge seg som faen, for så å hoppe praktisk talt med trynet først tilbake. Angrer noe jævlig på at jeg la fra meg kameraet i baren når han fullfører de 2 siste låtene med mer og mer blod nedover armen, og haier en sydvest fra fremste rad. Stor underholdning, uten at det virker påtatt "kreisi ass" og prepubertalt som sånt fort kan bli. Viser tydelig i pratinga mellom låtene at han faktisk har noe på hjertet i det han skriker, og serverer en velkommen variasjon i at han bruker en egen mikrofon for å få type "politiradio-effekt" på vokalen. Har også lyst å trekke fram tromminga her, siden vi snakker en sjeldent god blanding av teknisk briljans, ballefeit groove og ikke minst karakter.

Noe skuffende at en del publikummere dro før Manifest kjørte i gang, med en så kul gig, men det er fortsatt godt med folk inne. Og selv om det er hjemmebane for Blodspor er det imponerende og gøy å se at de for tredje gang på rad har trekt flere folk enn hovedbandet. Føler det er vanskelig å se på det som noe annet enn et tegn på hva som kan komme..?

 

I det hele tatt en jævla kul konsert med jevnt over bra lyd, 2 svinfete opptredener, og veldig godt oppmøte.