ANNEKE VAN GIERSBERGEN & DANNY CAVANAGH på tur

ANNEKE VAN GIERSBERGEN & DANNY CAVANAGH på tur

Aftermath Music presenterer:

 

ANNEKE VAN GIERSBERGEN  &  DANNY CAVANAGH

(Akustisk Turne – Juni 2008)

 

En turne helt utenom det vanlige når to ledende figurer innen sin sjanger dukker opp på norske scener.

Anneke van Giersbergen (nl), kjent fra Agua de Annique og kanskje mest for sin vokalprestasjon i The Gathering, og Danny Cavanagh (uk) fra Anathema har i lengre tid vurdert et samarbeid seg imellom. Nå i år begynte det forsiktig med en liten konsert i Nederland i januar før de her drar på sin første akustiske mini-turne, kun i Norge og Sverige.

 

Anneke van Giersbergen slo igjennom som vokalist på The Gathering's "Mandylion" album i 1995, som også for mange er en milepæl innen atmosfærisk metal. Etter flere suksessfulle album hos The Gathering, som "Nighttime Birds" og "How to Measure A Planet", sa hun takk for seg i bandet med bandets siste livealbum/dvd, "A Noise Severe" i 2007, etter 13 år i bandet. I 2007 ga hun også ut sitt første soloalbum under navnet Agua de Annique, et album som viser at hun som artist har en stemme få kan ta feil av og at hun er en særdeles begavet musiker også på egne ben.

Danny Cavanagh er kjent som låtskriver, gitarist og co-vokalist i britiske Anathema, et band som sto med føttene solid plantet i Doom Metal sjangeren på det tidlige 90-tallet, men som etterhvert har beveget seg bort fra metalen og havnet i et slags progressivt rock sound, med referanser til bl.a. Pink Floyd og Radiohead.
Bandet har turnert kontinuerlig i mange år verden over, og slipper sitt nye akustiske album på forsommeren via Peaceville Records, og sitt nye doble studioalbum senere i år.

På denne turneen blir kvelden delt opp i tre deler, hvor Anneke fremfører sin del med solo-materiale og endel fra sin tidligere karriere med The Gathering, og hvor Danny gjør sin egen del med Anathema og relatert materiale. Deretter vil de gjøre et felles sett med materiale fra begges tidligere band og litt ekstra snacks.

 

TURNEPLAN:

12 juni – Jevnaker (Glassheim)
13 juni – Kristiansand (Ravnedalen – utendørskonsert!)
14 juni – Trondheim (Blue Garden)
15 juni – Oslo (Buckley's)
16 juni – Stockholm (Klubb Garage)

 

Mer info kommer vedrørende forsalg/priser og evt supportband.

 

www.aguadeannique.com
www.myspace.com/annekevangiersbergen

www.anathema.ws
www.myspace.com/weareanathema