KEEP OF KALESSIN – Oslo – Club Maiden

KEEP OF KALESSIN – Oslo – Club Maiden

Åtte dager etter at jeg så dette eminente bandet forrige gang, der de presenterte en del nytt materiale på John Dee, var de i gang igjen. Ryktene sa at de skulle tralle i gang omkring klokken en time før de til slutt fikk startet, og vel… Jeg har en mistanke om at ryktene sa feil, rett og slett, men klarte ikke å la vær å irritere meg over at ting tok tid.

Og, la meg først få si at jeg er veldig glad i "Armada" og synes Obsidian og co. har mye interessant på gang med det nye materialet. Det er særlig en låt som høres utenomjordisk bra ut. Jeg vet ikke hva den heter, men uansett så er den lang og de siste 3-4 minuttene er vanvittig bra. Forestill deg at du står på toppen av Galdhøpiggen og nyter utsikten en skyfri dag. Det må være majestetisk… …og det er nettopp majestetisk det partiet er! Ikke noe tekst der, bare monumental riffing og noe koring mot slutten. Jeg håper denne låten avslutter albumet "Kolossus" fordi da vil jeg glede meg gjennom hele albumet til denne avslutter!  

De spilte også en kort låt som kommer til å være [første] videoen fra det nye albumet. Jeg håper låten er mye bedre på albumet, fordi dette var jo bare full pinne uten noen substans. Dessuten var den science-fiction vocoderen på slutten malplassert. Videre så spilte de også en ny låt til i begynnelsen av settet, og den var da veldig bra… Teknisk og variert, dog mye full pinne der også.

d2b9374a30052f3bf028fc36f42d3985.jpg

Men det som gjorde denne aftenen så irriterende var at det var vanskelig å kjenne igjen de låtene som ble spilt fra "Armada", "Reclaim" og "Agnen…". Og at bandet av en eller annen grunn velger å ikke spille "The Black Uncharted" nå for tiden… Men men, man kan jo ikke alltid få i både poser og sekker. Lyden var særlig dårlig, og det var overraskende til Maiden å være. Vanligvis så synes jeg da denne herlige Club-ben presenterer å få til god lyd, eller i hvert fall passende lyd. Denne torsdagskvelden var det stort sett bare vokal og et brummende orkester av bass og basstrommer når det gikk fort. Og det gjør det jo ca. 75 % av tiden. Når musikken roet seg noe, så kommer sannelig Obsidians gitar frem… …noe som hørtes interessant ut. Det foregår mye i musikken som helt sikkert, slik det gjorde med "Armada", vil kreve sin mann eller dame. Men i aften ble det stort sett bare surr.

Keep Of Kalessin; så lenge dere har en lead-gitarist på scenen i form av Obsidian C., så er det veldig viktig at gitaren får ekstra trøkk i lyden! Ellers drukner den helt i virvaret av trommer og vokal. Når det gjelder opptreden generelt, så har jeg sett Keep Of Kalessin bedre tidligere, men har på følelsen av at når de kommer på Hole In The Sky senere i år, så vil det bli ekstremt bra. Da har de fått spilt inn de nye låtene ordentlig i settet og ting vil helt sikkert falle på sine rette plasser.