Nye navn til Storås inkl BLONDIE (US)

Nye navn til Storås inkl BLONDIE (US)

Nye navn til Storåsfestivalen!  

BLONDIE (US)

Selveste Blondie med frontfigur Debbie Harry kommer til Storås I sommer. Blondie var pionerer  I den tidlige punk og new wave-scenen I New York på slutten av syttitallet.  På starten av åttitallet hadde de allerede rukket å bli en av verdens mest populære band med over 60 millioner solgte album. Bandet har en mengde låter som nådde helt til topps på hitlistene, og som står like sterke I dag på dansegulv verden over, som når de ble gitt ut den gang. Det blir sjeldnere og sjeldnere mellom hver gang en popartist klarer å lage låter sterke nok til at mangfoldige generasjoner trykker musikken til sitt bryst. Blondie er et slikt band. Derfor kommer de til Storås!

 

ANE BRUN

Ane Brun har i en årrekke gjort seg bemerket som en av de sterkeste kvinnelige artister i Norge. Født i Norge, men bosatt i Sverige har hun skapt seg et navn for sin sjelfulle og dypsindige musikk. Hennes fjerdealbum "Changing of The Seasons" er nettopp sluppet, og har høstet toppanmeldelser i hele Europa. Ane er en artist som tør å ta sjanser å dyrke det nye og særegne. Albumet er produsert av Valgeir Sigurdsson, som også har produsert album for artister som Bjørk, Sigur Ros  og Coco Rosie. Da skjønner du hvor det bærer hen. Ane ble for alvor kjent for den Norske befolkningen for duetten "Lift me" med Madragada som ble en kjempehit tilbake i 2005. Ane Brun har tidligere spilt på de fleste store festivaler i skandinavia, og vi er kjempeglade for at hun nå tar turen til Storås!

 

SONS & DAUGHTERS (UK)

Sons and Daughters er to tidligere medlemmer fra Arab Strap som følte behovet for å gå sin egen. Nå har Skottene i Sons & Daugthers har flere kritikerroste album bak seg på det prestisjefylte plateselskapet Domino som også stod for gjennombruddet til band som Franz Ferdinand. Sons & Daugthers  siste album "The Gift" ble nylig sluppet og viser bandet fra en mer dansbar side, men likevel med skitne og mørke riff inntakt. Her er det mange potensielle dansegulvslagere og vi gleder oss til å danse til deres særpregete Skotske rock i skogen til sommeren!   http://www.myspace.com/sonsanddaughters    

 

KIRA KIRA (ISL)

Kira Kira  er Kristín Björk Kristjánsdóttir  fra Reykjavík. Med seg på scenen har hun en håndfull venner og musikere som alle skal gi oss en organisk elektronikaopplevelse som du tydeligvis er nødt til å stamme fra Island eller Færøyene for å klare å skape. Sammen bruker de alle slags rare instrument med kontaktmikrofoner for å skape et lydbilde som både minner om lyder fra leketøysbutikken så vel som i en skrekkfilm. I tilegg til å være musiker så er Kira Kira både filmskaper, kunster og hun har egne radioprogram på Island som omhandler eksentrisk musikk.   http://www.myspace.com/trallaladykirakira      

 

WATCHA CLAN (FRA)

Franske Watcha Clan lever som nomadefolk og utvikler sitt musikalske utrykk gjennom sine mange møter med de verdenshjørnene de besøker parret med sine ulike etniske opphav. Alt fra østeuropeiske toner som volkalist Sista K´s er vokst opp med til Chaabi Blues fra Algerie, som alt får ny drakt og ispedd tunge rytmer på mer moderne vis.  "The DIASPORA HI-FI project" er deres siste album som ble sluppet i vinter, og er innspilt i Marokko og Algerie. Her får du en stor del av vår komplekse verden presentert i ett enhetlig og suggererende utrykk.   http://www.myspace.com/watchaclan    

 

JASON RINGERBERG (US)

Jason Ringenberg vokste opp på en grisefarm i Illinois og allerede som niåring viste ham alt om å få skitt under neglene, når han og broren jobbet lange harde dager på farmen. Han bestemte seg også tidlig for at det var countrymusiker han ville bli og kan nå se tilbake på en karriere på over 30 år, både i band som legendariske Jason and the Scorchers og som soloartist. Han har også gjort innspillinger med artister som Steve Earle, Lambchop og The Wildhearts. På Storåsfestivalen kommer han alene for å gjøre to konserter, en som Farmer Jason, hans alias som barnemusiker, og en hvor han tar for seg sitt vanlige mangfoldige reportuar.   http://www.jasonringenberg.com/    


DUNé (DK)

Hva det kalles når man er sju i bandet vites ikke, men sju er de iallfall danske Dúné. Bandet spiller indielektrorock som baserer seg på intstrumentnavn som Roland Juno 60 og g-707,  Orla Tiffany, Casio AZ-1, Telecastere og Rickenbackere. Dúné har turnert inn- og utland og spilt over 200 konserter, noe som gjør dem til et band med solid erfaring til tross for at medlemme knapt blitt myndige. Noen av låtene tar deg tilbake til tiden da Amiga og Commodore 64 var populært, og man får bare lyst å hive seg med I dansen til de gamle sangene.

http://www.myspace.com/dunesite

 

STALINGRAD COWGIRLS (FIN)

For en del år siden var det finske Leningrad Cowboys som var i skuddet. Den tiden er nok ute for nå er det Stalingrad Cowgirls sin tur. Stalingrad Cowgirls startet å spille punkrock i den finske byen Salla i 2005, og har siden stort sett vært ute på veien. I fjor sommer signet Warner 18-åringene, og debutplata "Somewhere High" ble gitt ut i Norge i januar. Tidligere har bandet spilt både på Henry´s Pub i Kuopio og på Eurosonic, men i sommer er det altså Storås sin tur. På myspacesiden deres står det å lese "Save a horse, Ride a cowgirl". Hva som menes med dette får kun de som møter opp vite.

http://www.myspace.com/stalingradcowgirls

 

THE DISCIPLINES (NOR)

Enhver person som overvar by:Larm og ikke fikk med seg The Disciplines gjorde et par idiotiske valg på veien. Men som en reddende engel Gabriel kommer Storåsfestivalen til unnsetning og presenterer The

Disciplines. Etter at Briskeby ble lagt på is fant Bjørn, Bård og Claus ut at de ville fortsette å spille rock. Med seg på vokal har de Ken Stringfellow fra The Posies, og det låter bra. Utrolig bra! Det hender seg at musikk er magisk, og det er nok også Kronprinsen enig i etter å ha fått med seg konserten på Rockefeller.

 http://www.myspace.com/Disciplines

 

TEFEILLES

Tefeilles fra Hitra har gjort noe som ikke mange trønderske band har fått til de siste årene. Med sin Norskspråkelige og jordnære musikk har de både entret Norsktoppen med låta "To Hjærta" og de har fått massiv mediedekning i media, deriblant med opptreden på God Morgen Norge på TV2. En slik innsats og pågangsmot må støttes opp under, og vi ønsker Tefeilles velkommen til sommerens festival!   http://www.tefeilles.com/    

 

GOAT THE HEAD  

Goat The Head med opphav fra Orkdal var lei av alt alvoret innenfor metall, hvor det tydeligvis er påkrevd å spille i camobukse eller gladiatorboots. Bandet har tydeligvis en god aura rundt seg, for bare halvåret etter debutplaten ble sluppet på Tabu Recordings så har de fått langt mer oppmerksomhet enn de fleste "seriøse" band. Bandet kom nettopp hjem fra den prestisjetunge festivalen South By Southwest i Texas, og har også hevet mange øyebryn i England som de turnerte i fjor høst. Sjangeren kaller de selv "Primal caveman death metal", her skal det med andre ord være primitivt, direkte og skittent, samt uten for mye gravalvor, og skinn er byttet ut med pels og bein. Sjekk ut musikkvideoen til "Darwinian Minions" fra debutplata så skjønner du hva vi prøver å beskrive for deg.   http://www.myspace.com/goatthehead