MIKSHA – Trondheim – Fru Lundgreen

MIKSHA – Trondheim – Fru Lundgreen

Miksha, de smått syke nordlendingene som får oss trøndere til å virke som harmløse lam, var nok en gang klare for å vise at de virkelig mener alvor når de inntar scenen. Bandet har holdt hus i Trondheim siden 2002, og har spilt fletta av mange en person her i byen, og ellers både i inn og utland.

Når jeg kom inn døra på Fru Lundgreen så var The Hate Colony godt igang allerede, faktisk så godt i gang at de var på deres nest siste låt. Og det første som slår meg er; hmm.. minner litt om Lamb of God. Og sannelig dro de ikke i gang med en Lamb of God cover som aller siste låt. Med bare en egen snekret låt og en cover, rakk jeg ikke helt å skape meg et bilde av bandet som jeg aldri hadde hørt noe av tidligere. Men gjengen på scenen virket habile og det manglet ikke på trykk og i hvert fall ikke engasjement! Tror nok jeg må holde ett øye med denne forholdsvis unge gjengen i tiden fremover.

ad693e68cfc268e49097a6dcd2df48ec.jpg

Etter en kort pause var det da klart for kveldens høydare, Miksha inntok scenen og folk samlet seg raskt frem foran scenen i det trange (men ikke minst utrolig sjarmerende) kjellerlokalet til Fru Lundgreen.

Jeg har fulgt Miksha ganske lenge, men det er flere år siden jeg så dem live sist. Faktisk må jeg helt tilbake til når de hadde en Norgesturne sammen med Torch og Turdus Musicus (Taste The New Norway Tour), og vi må da vel helt tilbake til 2003 for det. Men Miksha har ikke akkurat vært i dvale i den tiden, de kom med den fantastiske «Collect Your Hazardous Waste» i 2005 og for tiden er de i ferd med å avslutter mastringsprosessen av deres kommende album. Og hvis den leverer bare halvparten av det «Collect Your Hazardous Waste» gjorde, så er det mye å glede seg til. Og var det noe de nye låtene som ble levert denne kvelden gjorde, ja så var det absolutt å innfri til forventningene.

Det ble en hel del nytt fra det kommende albumet denne kvelden, men også gamle storheter som «Locomotive» og «Concept Bi-polar» var mer enn velkommen fra både meg og en hel del av de entusiastiske som hadde møtt opp for denne konserten.

Miksha er som et enormt damplokomotiv som verken stopper eller nøler for noe som helst, det bare buldrer videre, igjennom hindringer om det må! Et enormt trykk fra start til slutt! Med en hel del samplinger, som kanskje forsvant litt mye i bakgrunnen denne kvelden, og tunge drivende riff som får veggene til alle av naboene til den rocka dama til å riste.

Det er ikke mye annet å gjøre nå enn å vente på ny skive, og releasekonsert!