BEG FOR FIRE – Debuterer på Uffa

BEG FOR FIRE – Debuterer på Uffa

Beg for Fire har sin ilddåp på livescenen i Trondheim førstkommende lørdag og for å sjekke ut hva dette bandet har å bidra med. Det er vokalist Andreas Andersson og gitarist Ole Andreas Hammer som har stått for svarene.

BFF_1.jpg

Først og fremst har jeg lyst til å høre hvor dere har tatt navnet Beg for Fire fra?

Bandet hadde en arbeidstittel fra starten av, "The Burning", og det har vært mye frem og tilbake når det kommer til bandnavnet. Det er vanskelig å komme opp med gode bandnavn som ikke er brukt fra før. Etter en ide om å prøve å beholde ildtematikken i bandnavnet, kom Ole opp med Beg For Fire navnet ut fra intet egentlig, og dermed var det satt!

Hvem er med i bandet, hvilken bakgrunn har dere og hvem spiller hva?

Andreas Andersson – vokal, har sunget i flere prosjekter i de siste 12 årene, med diverse opphold.

Torbjørn Byberg – leadgitar, spiller også gitar i Griffin.

Ole Andreas Hammer – gitar, har spilt gitar av og på i årevis, og var bl.a med i forgjengerbandet til Pekka Volt for 8 år siden. Spiller også i Dead Robin.

Sondre Øien – bass, har spilt bass i The Apparatus tidligere og drevet med diverse prosjekter innimellom.

Andre Kjellberg Thung – trommer, spiller også trommer for Dozerne og Svartsyn, og har bakgrunn fra NiSS.

Hvem vil dere si er de aller største inspirasjonskildene til Beg for Fire?

Megadeth, Testament, Sepultura, Guns N` Roses, Pils, Nakne damer, Pantera, Metallica,
Annihilator, Steve Vai, Extreme, Mastodon, Opeth, Meshuggah, Jack, Dream Theater osv…

Som sikkert den første i verden skal dere nå få lov til å beskrive den musikalske stilen Beg for Fire har.

Bandet har hentet mye inspirasjon fra thrashperiden rundt tiårsskiftet 80/90 tallet, med visse elementer fra både litt mer groovy rock n roll og progressive sjangere. Det kommer ut som en god blanding av alle våre inspirasjonskilder.

Hvor lenge har dere spilt sammen og hva har dere kreert så langt?

Bandet hadde sin spede begynnelse høsten 2005 med Andreas, Ole og Andre, og tok etter hvert form rundt årskiftet 2005/2006 da Torbjørn kom inn i bandet. Etter en lengre periode med låtskrivning, mistet vi øvingslokalet våren 2006, og bandet lå egentlig dødt frem til våren 2007 da Daniel Elide kom inn på trommer, og bandet øvde seg opp til å spille inn en demo sommeren 2007, der vi fikk hjelp av Snorre Hovdal som stilte opp som bassist. Etter hvert som demoen var ferdig innspilt og første konsert skulle settes opp viste det seg at Daniel ikke hadde tilstrekkelig med tid pga andre band og skolegang, og vi sto uten trommis en liten stund. Så ble Andre med i bandet igjen, og Sondre Øien ble med som bassist, og man fikk da for første gang et fulltallig og fungerende band. Vi har ikke kreert så mye mer enn en demo for allmennheten enda, men det begynner å bli en del låter på lager.

Når dere skriver låter, gjør dere noe revolusjonerende eller er det mer standard opplegg? Hvem gjør hva her og hva gjøres først?

Normen med unntak har blitt at Ole skirver riff og låtskisser, som følges opp med bearbeiding, strukturering og innspill av ideer på øvingslokalet. Når låtskissen er på plass skriver Andreas tekster og melodier, samt at Torbjørn lager leadpartiene.
Lite revolusjonerende her!

BFF_2.jpg

Hvordan tror dere Beg for Fire blir live nå førstkommende lørdag? Er alt i rute innad i bandet?

Ting begynner å komme i rute, og vi har stor tro på at det vil låte fett som faen!
Det blir samtidig veldig godt å komme i gang med livespillingen, og å endelig få vise folk hva vi driver med.

Stilmessig eller tempomessig ligger dere langt unna de andre 3 bandene som spiller på lørdag, da de alle er grindcoreband. Hvordan tror dere det blir?

Vi synes egentlig det passer bra, for kontrastene stilmessig gjør at vi skiller oss ut, og det setter forhåpentligvis sine spor hos publikum.

Tror du Beg for Fires musikk vil passe inn på Uffa?

Ja, Uffa er en meget fin plass for et band å starte å spille, åpent for alt, og i tillegg en bra scene, der det vanligvis er god lyd og mye liv!

Blir det kun egenproduserte låter dere vil spille eller kommer det låter som andre har skrevet, coverlåter kalles det visst, hehe.

Det blir nok kun egne låter denne kvelden. Kanskje vi slenger inn et lite kinderegg! Tiden vil vise!

Queen_posers.JPG

Helt til slutt, hva vil Beg for Fire tilføre denne verden?

God musikk, tomme ølflasker og slitne damer!