THE TOSSERS – Oslo – John Dee

THE TOSSERS – Oslo – John Dee

THE TOSSERS er et band på sju fra Chicago, som faller innenfor den fantastiske genren Celtic Punk Rock, og kan lett settes i bås med band som Dropkick Murphys, Flogging Molly og The Pogues, og kan vel sies å være en salig blanding av de to sistnevnte.

Selv om band som Dropkick Murphys og Flogging Molly er de bandene som har fått mest anerkjennelse de siste årene, startet The Tossers faktisk opp så tidlig som i 1993, tre og fire år før disse, og kan sammen med Dublin-baserte Blood Or Whiskey sies å være det første post-Pogues bandet, som blander Irsk folkemusikk med Punk. Bandet har også gitt ut så mye som 6 studioalbum fra 1994 til 2007, samt en rekke ep'er, samleskive og livealbum.

Bandet var altså i Oslo denne Februarkvelden for å promotere fjorårets studioalbum, AGONY, og åpnet også med åpningslåta fra denne skiva, "Never Enough", og heretter kom godlåtene slag i slag! Et helt fantastisk kult band, både å se og høre på, dette er faktisk den beste konserten jeg har vært på utenom The Pogues. Utrolig opplevelse. Godlåter som "Siobhan", "Good Mornin' Da'", "I'll Tell Me Ma", "Where Ya Been Johnny", "No Loot No Booze No Fun", "Drinking In The Day" og mange flere. Evig bra!

Når et band som ikke er kommersielt kjent spiller, kan man ikke regne med så altfor stort oppmøte kanskje, men jeg må si at det var direkte elendig med folk på John Dee. Så lite at jeg faktisk syntes synd på bandet og måtte unnskylde til dem etterpå. Ble direkte flau. MEN, jeg hadde det fortsatt utrolig fett, og håper virkelig dem kommer tilbake. Drar glatt utenfor landegrensene for å se dem igjen gjør jeg også.

En ekstra kul ting var at vokalisten Tony Duggins sto igjen på scenen 2 ganger og sang de Irske tradisjonelle låtene "Donegal Danny" og "Farewell To Carlingford" fordi vi ropte etter dem. Sistnevnte er ikke i bandets katalog engang, sett bortifra en innspilling med en annen tekst. Respekt for den!