MARDUK – Oslo – Club Maiden

MARDUK – Oslo – Club Maiden

Marduk og Unleashed kjører på med co-headliner-turne denne høsten, og et av stoppestedene var Club Maiden i Oslo. Med seg på turnéen har de Vreid, frao Sókndal, som var førstemenn ut på scenegulvet.

Selv er jeg storfan av Windir, og har vært det i mange år nå, og det blir liksom litt spesielt når jeg ser Vreid. Musikken er litt råere black metal, og litt ondere. Bandet slapp i år skive nr. 3, "I Krig", og det er bare å sjekke den ut om du ikke allerede har gjort det. Det ligner mer på Windir enn noen gang, og den er full av stemning. Denne gangen er også alle tekstene på norsk. Jeg fikk ikke med meg store deler av Vreid da de spilte på HITS tidligere i år, så jeg visste egentlig ikke hvordan de fungerte live. Men årevis med erfaring gjør sitt med mennesker, og bandet spilte fett. Det hjalp sikkert litt at Maiden hadde lite boltringsplass for de som hadde tatt turen. Kvelden var annonsert med tidlig konsertstart, og det var det mange som brydde seg om. Det var mye liv i publikum, og Vreid gjør en greie som treffer mange. Tøff konsert!

Neste ut var Marduk. Svenskene har holdt det gående siden 1991, etter at gitarist Morgan bestemte seg for å snekre sammen det ondeste bandet noensinne. Noe han også klarte, om Marduk har fortsatt å levere rå ondskap fra innerste kroken i kjelleren. De spilte mye gammelt denne konserten, og lyden var imponerende! Grusomt dyktig fyr bak spakene gjorde at kvelden låt kvasst av den sjeldne typen. Bandets bassist var syk for anledningen, noe som førte til uheldige konsekvenser. Litt over halvveis i konserten falt han om og besvimte på scena, og måtte føres vekk. Dette første til at konserten måtte bli kortet ned, men uten at man skal bli sint av den grunn. Det er jo tross alt litt slitsomt å spille slik djevelsk musikk når man er veldig syk. Tøfft gjort av ham å spille i det hele tatt.

Siste band for i kveld var Stockholm-dødsrockerne Unleashed. Dette er ikke helt min type musikk, da jeg aldri har klart å falle for sjangeren. Men det låt fortsatt massivt, og de menneskene som var i lokalet så ut til å trives. Til tross for at det utover kvelden var fler og fler som gikk ut. Jeg var en av sistnevnte, og så meg mer fornøyd skravlende med et ølglass i handa. Det er en fin ting med Club Maiden, om man ikke nødvendigvis har interesse for konserten, kan man bare gå igjennom en dør, og ut i puben, så kan man sitte der og skravle isteden. Selvom det fort blir digging il musikken også. Da spesielt i kveld, med DJ Fenriz og DJ Sindre aus Obliteration, som begge hadde bursdagsfeiring, og pumpa på med mye god musikk.

Hei hå for en trivlig kveld! Bre intiativ av Maiden å booke såpass navn på et såpass lite sted. Og kult at bandene var med på det.

(Det finnes ikke bilder av Marduk og Unleashed grunnet fotorestriksjoner)