BOREALISFESTIVALEN 2008

BOREALISFESTIVALEN 2008

Borealisfestivalen

Bergen 26.02.08-01.03.08

Borealis.jpgBorealis er vel ikke akkurat noen metalfestival, men heller en form for samtidskunst-festival, som har fokus på nye presentasjonsmåter og uttrykksformer. Programmet er veldig allsidig, og inkluderer flere kunstformer, klubbkonsepter og forelesninger i tillegg til konserter. På metallfronten stilte Boralis ifjor med Sunn o))) i Bergen domkirke, visstnok en enorm konsertopplevelse. I år får vi servert mye musikk som lefler med støygenren i større eller mindre grad, og støymusikkens "hjemland" Japan er godt representert med bl.a. støy/grunge/rocke/doombandet Boris. Av de mer lokale musikantene stiller noise/black metal-prosjektet Jazkammer og deres Metal Music Machine, med medlemmer bl.a. fra Jazkammer, Enslaved og Manngard. Av det mer absurde som nok vil ligge i grenseland mellom de fleste genrene en kreativ hjerne kan finne på, kommer bråkeguruen Mike Patton på besøk, for å ha improvisasjonskonsert sammen med den norske multiintrumentalistfolkemusikkomikeren Stian Carstensen (Farmers Market).

 

Hjemmeside:

http://borealisfestival.no/

 

Billettpriser:

Festivalpass: 600,- / 500,- student

Dagspass: 200,- / 150,- student

 

Lineup:

Boris.jpgAlwynne Pritchard

Anders Hana

Arvid Gangsø

asamisimasa

Astro/Hiroshi Hasegawa

Bergen Filharmoniske Orkester

BIT20 Ensemble

Bjørnar Habbestad

Boris (bildet)

DJ Skatebård & Balthazar

Digitalo Borealis: Black Devil Disco

DJ Asel

Einar Røttingen

Ellen Ugelvik

Emil Bernhardt

Ensemble Recherche

Espen Sommer Eide

Forsvarets Musikkorps Vestlandet

Gamalt Nymalt

Hansakvartetten

John Hegre

Jutta Koether

Lene Grenager

Magne Hegdal

Maia Urstad

Mathias Spahlinger

Metal Music Machine

Michio Kurihara

Nils Økland

Mike Patton

Radiofyr På Byens Tak

Rolf Borch

Sirener

Skurkeklubben

Stian Carstensen

Svarte Greiner

Tanja Orning

Thorolf Thuestad

Von Südenfed

Wiptrash