REGURGITATE – Oslo – Club Maiden

REGURGITATE – Oslo – Club Maiden

En aften med ca 100 låter fordelt på 4 band og drøye 3 timer inkludert pauser og change over, det var det vi som møtte opp på Club Maiden lørdag kveld fikk servert. Nyoppstartede Gunsmoked Entertainment inviterte til en skikkelig grindcoreaften der 3 svenske og 1 norsk band skulle blåse vettet ut av publikum. Om de klarte det, kan vel diskuteres, men det var i alle fall drittmorsomt og mye kjapp grindcore å få høre for oss som hadde tatt turen innom Club Maiden for å sjekke ut norske Grind Crusher og de 3 svenske bandene Sayyadina, Retaliation og Regurgitate.

 

a288dfe9b98a8310936a9bd26118d8ab.jpg

Sammen med ett drøyt halvfullt Maiden tok undertegnede imot Grind Crusher noget forsinket, og fikk rett-i-trynet grindcore fra en av scenens tøffeste jenter. Deathanie gryntet og growlet seg igjennom et meget bra sett, og det var mange i salen som bestemte seg der og da for å sjekke ut mer av dem. Grind Crusher hadde låter som varierte en del og på den måten skilte de seg også litt ut fra de andre tre bandene denne kvelden. Man kan vel også si det sånn at de levde opp til navnet sitt, det var det ingen tvil om.

 

28b4a76af90e951bf2b6400e58f558b0.jpg

Først ut av de svenske bandene var Sayyadina, et band undertegnede hadde hørt lite om og av inntil det ble klart at de skulle spille denne kvelden. En sint vokalist frontet dette bandet som viste seg å ha flere andre elementer i musikken sin, ikke ulikt Grind Crusher. Kjapt var det for det meste, men låtene inneholdt gjerne et tyngre tregere parti eller to også og dette var bare med på å dra Sayyadina enda et hakk eller to opp. De kjørte for det meste tre og tre låter, og med låter av det slaget Sayyadina har, ble det vanskelig for den menige mann (og kvinne) å følge med på hvilke låter som ble spilt.

 

300f624007279280a6af9eec19f9112d.jpg

Retaliation stod øverst på plakatene og derfor antok man at de ville være headliner. Men sånn ble det ikke. Regurgitate var headliner og derfor var det nå Retaliation sin tur til å spre sine kjappe grindcore toner ut over det etter hvert relativt store publikumet inne på Club Maiden. Å si at det var fullt, blir å overdrive. Men det var ok med folk, selv om den ferske arrangøren kunne ønsket seg flere.
Retaliation, hva kan man si om dem? Kjapp grindcore ikke ulikt Sayyadina, men med to vokalister. Den ene gjorde alt annet enn en god figur når han ikke var aktiv, og det ble kun negativt ved at han opptrådte litt merkelig og så helt uinteressert ut. Men musikalsk funket Retaliation godt. Drøye 20 låter på litt over kvarteret sier vel det meste. Dessverre kom Retaliation dårligst ut av alle fire bandene denne brutale aftenen på jomfrua. De var ikke dårlige, det var bare det var bare det at de tre andre var bedre.

 

df301f6f3a25163b2ded3fcbfa07dbea.jpg

Og best av alle var Regurgitate, dog de var også mest ensformig; rett fram brutal grindcore hele veien uten de helt store avstikkerne. 32 låter i alt, og det hele gikk unna på en knapp halvtime. De var aggressive i spillestilen til tusen og de fikk med seg publikum hele tiden. Det var lite smil å spore oppe på scenen, men til gjengjeld var det alt annet enn sure eller sinte miner i salen. Og det var det heller ingen grunn til å være. Regurgitate skuffet ikke og avsluttet en ganske så heftig (og fuktig) aften på Club Maiden.