RUNE STAVNESLI (Max Midsun) – For meg så er det feelingen som gjelder

RUNE STAVNESLI (Max Midsun) – For meg så er det feelingen som gjelder

Så var det tid for et G-String intervju igjen, og denne gangen er det Rune Stavnesli fra Max Midsun som skal i ilden. Rune var med og drev Godt Selskap Studio i sin tid og er godt kjent i metalmiljøet her til lands. Han er dyktig som komponist, gitarist og produsent, men å få ned mer enn dette hadde vi forventet av en vestlending som elsker å høre sin egen stemme……….

Når begynte du å spille gitar? Hvor gammel var du og hvilket band var hovedårsaken til at du begynte å spille gitar?

Jeg begynte å spille gitar da jeg var 14 år og hørte Metallica og Slayer for første gang.

Hva er det som gjør en gitarist unik? Er det feelingen eller teknikken? Det er mange som for eksempel ikke klarer Satriani…som er en sann mester når det gjelder teknikk!

For meg så er det feelingen som gjelder. Teknikken ser jeg på som et hjelpemiddel som kan bringe fram den feelingen man ønsker.

Hva var din første gitar? Har du den fortsatt?

Hehe, min første gitar var en samic sak som sugde rompe. Den knuste jeg på en gig da jeg var 15 år. Litt synd da men.

8bdcda5bcc1694ce0de46c9fefde6a7c.jpg

Mener du at det er gitaristen som står for kvaliteten eller kan det være utstyret som utgjør det lille magiske?

Hmmm, det er nok gitaristen som står for kvaliteten, men klart at noe fett utstyr kan være med på å inspirere til fete saker.

Hva slags utstyr bruker du? Guitars…pick ups…amps…? Bruker du forskjellig utstyr i studio og når du spiller live? Hvis ja, hvorfor?

Jeg bruker det samme utstyret både Live og i studio. Gitaren er en Ibanez ghost rider, ampen en 5150 og kabinettet marshall 1960. Jeg foretrekker jazz3 picks.

Din drømmegitar, hvordan ser den ut?…brand, pick ups, strings..alt!

En svart Les Paul standard fra 70-tallet er drømmen, men hadde heller ikke takket nei til en sg eller en esp eclipse

Nå skal du få sette opp ditt drømmeband…du skal selvsagt være med…..hvilke individer mener du ville passet som hånd i hanske til din stil?

Tja da må det bli jeg på rytmegitar, bassisten til Camel, Tool trommisen, K. King (Slayer) på solo og Max Cavalera (Sepultura) på vox, samt noen kor damerJ

26f8ecbf35df73d8d684eef38c7fe7d2.jpg

Deltar du i komponeringen i bandene du er med i eller er du en performer? Hvor viktig er det for en artist og ha muligheten til å uttrykke seg selv? Jeg mener, hvis du for eksempel er med i et band kun som performer og kun uttrykker noen andres musikk og musikalske følelser…ville du taklet å ikke være med å komponere…å ikke ha muligheten til å uttrykke deg selv?

Jeg lager det meste av musikken i form av riff og arr, men lar de andre få fargelegge med sine egne ideer, det er meget viktig for å få et eget sound og helhet som band. Tror ikke jeg hadde fikset så godt å ikke få kommet med egne ideer i band sammenheng, jeg er mer en komponist/låtskriver en gitarist.

Har du noensinne gått helt tom for ideer mens du har holdt på å skrive låter til et nytt album? Hvordan taklet du det? Hva ble løsningen?

Jepp, det var en kamp og løsningen ble en helaften på byen samt noe "bestefar". Det er noe man må venne seg til om man skal være låtskriver.

Har du noen endorsements/sponsoravtaler? Mener du at endorsements/sponsoravtaler er viktig for en artist?

Nei dessverre, men skulle gjerne hatt spons ja. Det er helt klart viktig

I løpet av alle de år du har spilt, har noe noen gang gått helt feil under en konsert? Hvis ja, hva gikk galt?

Tja helt galt har det ikke gått…….ennå

Dett var dett…og takk for at du svarte på disse enkle spørsmålene. Da er det bare en ting som gjenstår. Velg en gitarist som du beundrer og som du vil "plage" til å besvare disse spørsmålene??

Da syns jeg du skal "plage"  Sverre fra Bloodthorn. Selv Takk!!!!