PARKWAY DRIVE – Oslo – Club Maiden

PARKWAY DRIVE – Oslo – Club Maiden

Dette var en kveld jeg virkelig gledet meg til. For i dag var det nok engang tid for gutta i Boots&Sneakers til å arrangere konsert på Maiden. I kveld var det hardcore for alle penga og på menyen var Australske Parkway Drive med oppvarmingsbandene Path of No Return og Showdown.

9704e856e50935feac96c1b9fdd616de.jpg

Showdown fikk æren av å starte kvelden, noe som ofte er en lite givende jobb, siden publikum erfaringsmessig bruker ekstra lang tid på å møte opp på konserter midt i uka. I kveld var heldigvis et unntak fra regelen og salen på Maiden var godt befolket idet bandet entret scenen. Musikalsk spiller Showdown straight hardcore som kan minne noe om Hatebreed. De er i ferd med å gi ut et nytt album og de fleste låtene som vart spilt denne kvelden var fra det kommende albumet. Dette kunne merkes i publikum, for det virket som de hadde litt problemer med å ta til seg musikken. De fleste holdt seg i bakgrunn hvor de sto og smakte på musikken og bortsett fra fotografene var det tomt foran scenen. Men etter en stund dro gutta i gang med et par eldre låter som førte til at publikum endelig løsnet og begynte å engasjere seg i musikken. Det hele hørtes veldig bra ut og jeg venter spent på hva bandet kan tilby i fremtiden.

98fd49a3256ba8c114791e1a8b52f738.jpg

Etter et raskt påfyll med brunt og litt "frisk" luft, duket Path of No Return opp på scenen. De startet knallhardt og musikken oste av variasjon og vanvittige tekniske ferdigheter. Her hevet spesielt bassisten og trommisten seg ut med utrolig tight og dyktig spilling. De spilte uten pauser og hver sang fløt elegant over til den neste, noe som gjorde at bandet hadde lite kontakt med publikum. I dette tilfellet var dette ikke negativt, for bandet hadde så mye energi og glød på scenen at man som tilskuer ikke hadde annet valg enn å bli revet med.

eb50933434a593ae849e884458587009.jpg

Så var det Parkway Drive sin tur til å avslutte kvelden og det var tydelig at det var dette publikum ventet på. De flokket seg foran scenen og i løpet av to sanger hadde det hele utviklet seg til en god mosh pit. Beklageligvis var det et par skrotinger som tok mosh piten for å være en god unnskyldning for å dele ut høye albuer til alle rundt seg, og det hele utviklet seg fort til et patetisk soloshow foran scenen. Men med en gang de nevnte personene gikk tom for energi og sluttet å jage vekk alle som prøvde å nyte konserten, tok stemningen seg med en gang opp igjen. Utover konserten ble jeg vitne til flere vellykkede stagedives, som må sies å være imponerende for et såpass lite lokale. Parkway Drive holdt energien oppe gjennom hele konserten og hadde en urolig god stemning på scenen. På oppfordring fra publikum avsluttet de kvelden med bonussangen "Smoke 'Em If Ya Got 'Em".