IMMORTAL – Trondheim – Trondheim, Samfundet

IMMORTAL – Trondheim – Trondheim, Samfundet

 

Etter å ha vært en enslig forvillet sjel blant 6500 elleville fans i Dødens Dal og konserten med Muse, fikk jeg omsider dratt den slitne kroppen min ned til Samfundet og der gjorde jeg meg klar for min tredje konsert med Immortal for året. Men først skulle Trondheimsbandet Bloodthorn spre sine brutale onde dømetalltoner til folket og det var gledelig å se at Storsalen var godt besatt av metalskaller da Krell og resten av bandet entret scenen kun minutter etter at dørene var åpnet kl 23:15. En grøtete lydvegg var hva vi fikk servert helt i starten, men dette bedret seg raskt og lyden var overraskende bra til Storsalen å være resten av konserten. Unntaket er trommene som dessverre hadde en plastikklignende lyd. Om det ble verre på slutten eller om jeg ble mer oppmerksom på det på da, skal være usagt, men noe galt var det i alle fall. Bloodthorn serverte oss 2 helt nye låter (titler ukjent for undertegnede) og etter å ha hørt de 2 låtene, kan det virke som om bandet fortsetter med sin brutale dømetall også på neste skive. En Darkthrone coverlåt funket glimrende med Bloodthorns sound, selv om Jehmod rotet seg bort en gang under låta.

 

 

abaf732929f8933e075d051878247d16.jpg

Visuelt var Bloodthorn mye mer bevegelige under denne konserten enn hva jeg har sett av dem før og det så ut til at de hadde det morsomt på scenen. Alt i alt en meget bra konsert.

 

En drøy time etter at Bloodthorn gikk av scenen, var endelig Immortal på en scene i Trondheim. De skulle egentlig spilt i 2003, men den konserten ble avlyst da bandet pakket sammen og takket for seg. Nå, mer enn fire år senere kunne trønderne endelig få oppleve et av de mest populære black metal bandene i levende live på hjemmebane. Men det så faktisk ut til å gå galt også denne gangen, for midt å andrelåta gikk brannalarmen og i sinne slengte Abbath gitaren i scenegulvet; alle måtte ut. Men etter at ting var kontrollert og det ble konstatert at det var falsk alarm (nok en gang), så slapp folk inn igjen og Immortal kunne fortsette konserten med "Sons of Northern Darkness". Abbath var i kalashumør hele tiden og ablegøyene satt løst. Sånn sett er Immortal helt annerledes andre black metal band; det handler mer om å spille låtene samtidig med at de leker seg og Abbath kommuniserer hele tiden med publikum. Kort sagt, det handler om å ha det gøy, og det tror jeg alle sammen hadde under konserten.

 

911da896228c950dd41744a7d810d297.jpg

Lydmessig var det ikke mye å klage på, men det er Storsalen vi snakker om og det er helt umulig å få bra lyd i hele salen. Likevel vil jeg skryte av lyden, da den var bra og ga den fullsatte salen det de var kommet for, nemlig den lenge etterlengtede konserten med Immortal.

 

Av låtene Immortal spilte vil jeg nevnte Tyrants, One by One, At the Heart of Winter, Battle in the North og Damned in Black som gode høydepunkter, og det gledet garantert manges hjerter at Abbath avsluttet med å si: "We'll be back".