NOMEANSNO – Stavanger – Stavanger, Checkpoint Charlie

NOMEANSNO – Stavanger – Stavanger, Checkpoint Charlie

Jeg hadde aldri hatt anledning til å stikke innom Checkpoint før denne kvelden, men jeg hadde sett lokalet utenfra og hørt mye om plassen som konsertarrangør for pønk og hardcore.
Jeg ble overrasket når jeg kom inn og så hvor god plass det var, rund bar midt i lokalet og scenen i et hjørne gjorde sitt til at lokalet ble meget oversiktlig. Bakgrunnsmusikken var bra og plassen var en fin mellomting av konsertplass og drikkebule.
Hadde det ikke vært for den intense stanken av piss på toalettet hadde jeg ikke hatt noe å utsette på lokalene.
Siden jeg i min naive tro på norsk punktlighet måtte opp i god tid før det annonserte starttidspunktet kunne jeg sitte på en barkrakk og drikke mang en øl før C.H.U.D. fant det for godt å komme seg opp på scenen.

Når C.H.U.D. tok turen opp på scenen klokken halv ti ble det raskt klart at disse lokale heltene hadde dratt med seg en god porsjon egne fans og kjenninger inn i lokalet. Meldingene ble kastet frem og tilbake og det var mange av de fremmøtte som kjente materialet godt. Corporate Holoccauste of the Under Developed spiller en blanding av grindcore og punk som har hovedvekt på humor og syke tekster som kunne ha være hentet fra b-filmer innen horrorsjangeren. Det eneste jeg viste om C.H.U.D. før konsertstart var cirka hvilken sjanger de holdt til i og at noen av de er gamle bandkompiser av O Store Runes favoritt Papirmøllen fra Parlamentarisk Sodomi. Jeg hadde ingen forventninger til deres opptreden siden de var totalt ukjente for meg og jeg trodde det bare skulle være nok et lokalt oppvarmingsband, slike som det går 23 av på dusinet men dette svingte noe helt sykt. Bassgangen var überfet, Thomas på vokal gjorde mye ut av seg med show og sprell og selv om den manglende sceneerfaringen og tryggheten av og til ble alt for tydelig har C.H.U.D. gjort et meget godt førsteinntrykk på meg. Mange småfeil av typen takt på trommer og små glipper på gitaren utgjorde alt som kan sies negativt om denne konserten der ca femti personer hadde møtt opp uten å gjøre for mye ut av seg. Meldinger av typen "Nå skal vi spille en gammel klassiker; De Kom Fra Kloakken, den er om publikumet" satte standaren for en uhøytidelig festaften. Sammen med Dødens Profet og Meningsløs Slakt står den igjen som konsertens høydepunkt.
Bandet går i studio neste uke og jeg gleder meg til å høre resultatet.

Tsjøddlist:
Atomangrep
Radioaktiv Overdose
Systematisk Massemord
Fanget i Helvete
Meningløs Slakt
Endeløs Død
Altomfattende Død
De Kom Fra Kloakken
Levende Kremert
Testamentert Armageddon
Dødens Profet

5e00445123fc2561f68f398ef96492fc.jpg Nå hadde C.H.U.D. og Carlsberg gjort en meget god jobb med å få meg i humør, så det skulle mye til for at ikke konserten med NOmeansno skulle bli en minneverdig opplevelse. Jeg fikk meg en prat med trommis John Wright i forkant av showet og han virket som en meget trivelig kar. Dette var bandets femte av seks konserter i Norge i denne omgang og de fleste hadde vært utsolgt, noe bandet ikke helt forsto grunnen til. Kommersialisme og store salgstall er ikke ting disse tre godt voksne mennene bryr seg med.  NOmeansno ligner til tider litt vel mye på Dead Kennedys i mine ører med sin njuveivish punk ispedd diverse funky innslag og påfunn. Bandet vet tydeligvis hva de driver på med siden de har holdt det gående aktivt siden 1979 og turnert meget hyppig selv om plateslippene har begrenset seg den siste tiden. At de er et av de punkbandene som behersker instrumentene sine best hersker det ingen tvil om etter det showet de satte i gang med. Hele veien tullet de om sin egen alder og at de var "over-the-top", men opptredenen deres viste at de fortsatt har det i seg. Så uhøytydelige var de at de stoppet opp introen til en låt som kom skjevt ut og begynte å "krangle" om hvilken låt de egentlig holdt på med og at det var vanskelig å huske slikt når man var så gamle som de var. Deres siste skive All Roads Lead To Ausfahrt står som en av bandets sterkeste for meg sammen med Wrong og reutgivelsen av Mama. At trommesettet var plassert sidelangs ut på kanten av scenen og alle tre bandmedlemmene bidro med sangstrofer og sang hele låter selv gjorde dette til en litt uvanlig fargerik opplevelse. Denne kvelden kom gamle og nye perler som på en snor og versjonen av The Tower som ble fremført var så aggressiv at den nesten ikke var til å kjenne igjen. Når man også får en genial utgave av Dark Ages og det hele toppes med 'Til I Die og No Sex nøler jeg ikke med å kalle dette en av årets største konsertopplevelser så langt!
Jo da, bandet er redusert og leddgikt og alderen har satt sine spor, men som show og underholdning var dette så løssluppent og uhøytidelig at jeg løp til utsalget med en gang konserten var over for å sikre meg flere skiver av dette fantastiske bandet.
Hill NOmeansno!
Hill Checkpoint Charlie!

NOlist:
I'm An Asshole
Mr. In Between
The Hawk Killed The Punk
The River
The Day Everything Became Nothing (+Bridge)
The Tower
I See A Mansion In The Sky
Mondo Nihilissimo 2000 (+ Solo)
Angel And Devil
Dark Ages
Obsessed
Heaven Is The Dust Beneath My Shoes
The Jungle
The Graveyard Shift

No Rest For The Wicked
'Til I Die
No Sex