WOLFPACK UNLEASHED – Anthems Of Resistance

WOLFPACK UNLEASHED – Anthems Of Resistance

Thrash metal er virkelig på vei tilbake for tida, og fra Østerrike får vi Wolfpack Unleashed sitt bidrag til den voksende skaren av nye band i sjangeren. Og det er ikke så dumt det de leverer faktisk.

Det oser Bay Area lang vei av det her, og vil nok gå rett hjem hos de som lengter tilbake til den tida det var på moten med jeans med balleklem og hvite hightops. Produksjonen er heldigvis oppdatert til dagens standard og plata har det rette trøkket. Spesielt Testament, men også litt Slayer, The Haunted og en dæsj av melodisk Gøteborgs-deaththrash er ganske beskrivende for det vi får servert. Plata åpner sterkt, og særlig andrelåta "Religion of Control" er en höjdare. Det er ikke alt som er like spennende utover, men det er tilstrekkelig med gode låter til at en ikke kjeder seg. Det er godt spilt, og ganske variert det meste av tida. De kunne dog spart seg for "Eroica", hvor det blir vel pompøst og tidvis sklir over i goth-aktige partier.

Det største ankepunktet er i grunn vokalen. Den er ikke direkte dårlig, men funker ikke helt etter min mening. Vokalist/bassist Günter Wirth synger både rein og mer typisk moderne brutal thrash/death vokal. Dessverre synes jeg ikke den reine vokalen er så alt for bra – det blir til tider for flatt og litt for kraftløst. Og siden dette er den dominerende vokalen, er det til tider litt sjenerende. Jeg skal være den første til å innrømme at "alle" bruker den samme brutale vokalen i dag, og at det kan være kjedelig, men dette var ikke nødvendigvis en forbedring. Av og til hadde låtene tjent på at vokalen hadde vært mer "in your face". Denne noe tamme "Hetfield-light"-varianten er ikke helt topp.

Men la deg ikke skremme veldig av det – gode thrash-plater trenger vi så absolutt, og denne er definitivt verdt å sjekke ut.