VIOLENCE UNLEASHED – Spawned to kill

VIOLENCE UNLEASHED – Spawned to kill

Stønn!! Maken til sovemedisin som Violence Unleashed's første album skal man lete lenge etter. Bandet består av en gjeng tyskere som for enhver pris vil bli det nye Cannibal Corpse, og måten de har tenkt å bli det på, er å etterligne sine helter så mye som overhodet mulig. Det vil si, det er selvsagt Cannibal Corpse på sitt aller kjedeligste de etterligner. Når jeg tenker meg om er det vel helst slik at Cannibal Corpse aldri har vært så kjedelige som Violence Unleashed.

Tyskerne spiller for så vidt habilt nok, men det er mye annet å sette fingeren på. For det første er ikke "spawned to kill" akkurat velsignet med en god produksjon. Det er mye grums i lydbildet, og trommene lider under det fryktede pappeske syndromet. Det største problemet er likevel den totale mangelen på egen identitet. Egentlig er ikke låtmaterialet så dårlig, men når et band legger seg så nært opp til sine helter, at det blir regelrett plagiat, da greier jeg bare ikke å like det jeg hører. Nesten hvert eneste riff kunne vært skrevet, eventuelt forkastet, av Cannibal Corpse. Og den godeste Thomas Thede bak mikrofonstativet, han har nok ikke så rent få plakater av George Corpsegrinder Fisher hengende på gutterommet sitt. Vokalteknikken hans er så lik Corpsegrinder, at det blir bare for mye. Når det er sagt, så er det ingen tvil om at Thede er en god death metal vokalist, men han trenger desperat å finne sin egen uttrykksmåte.

For å være helt ærlig tror jeg Violence Unleashed er et band uten fremtid. Slik som bandet fremstår nå, har de kjørt seg fast i en blindgate, både med tanke på mangelen på identitet, og fraværet av gode låter. Det er ingenting her som vitner om at de har evnen til å skrive gode låter, eller innehar noen evne til å tenke nytt. Uansett er "spawned to kill" et album du ikke skal investere i, så middelmådig musikk som dette er det ingen som trenger.