STORÅS 07 – Dag 3 – Storås

STORÅS 07 – Dag 3 – Storås

Lørdag og siste Storås dag, ble en forholdsvis rolig affære når det kom til band. For det var ikke så alt for mye som fristed. Men allerede veldig tidlig på dagen var det klart for et spennende band som bærer navnet *HGH*. Dette er Motorpsychos gamle Trommis, Gebhardt, sitt band. Thrash Grass kaller de for sjangeren, altså; thrasha bluegrass. Dog ikke Thrash metal…

De spiller koselige sanger og er meget lunefull på scenen. Himmelen hadde åpnet seg ganske så bra i løpet av natten, og regnet ble bare verre og verre i løpet av dagen/kvelden. Så da var det greit å starte dagens første band på scenen som lå under tak.

Både under og i mellom låtene hadde de to gutta på scenen fått plass til en del spark i mot Mertha og hennes engel-skole. Med banjo, kassegitar og en real dose Father Seb, fikk vi levert sanger i fra alle fire av *HGHs* skiver. Dette ble en rolig og behagelig, og ikke minst meget
hyggelig start på festivalens siste dag.

Noen timer senere var det klart for dagens høydepunkt, *Nullskattesnylterne. *Og på dette tidspunktet hadde regnet tatt helt av! Men det så ikke ut til å bry så alt for mange rundt scenen, og ihvertfall ikke gjengen på scenen. *Nullskattesnylterne *har jeg fulgt i en del år nå, og de har lenge imponert meg med deres enorme energi på scenen. Og dette var overhode ikke noe unntak! *Nullskatesnylterne *har i den siste tiden, etter albumet «Instinkt», fått en del mer
oppmerksomhet, noe som er helt fortjent. Ekte rock'n'roll med trønderske tekster, der de synger om alt det du og jeg egentlig går rundt og tenker på.

"Fortar hardar Høgar" for f—!!

Ex-Girl.jpg

*eX-Girl* hadde kommet helt i fra Japan for å spille på Storåsfestivalen, og jeg stakk innom mer i nysgjerrighet enn for noe annet. Elektronisk pop/punk/rock, eller som Storåsfestivalen selv
skriver på sin hjemme side om jentene:nPsykedeliskspace-punk-bråke-prog-synth-electroclash-rock i avant garde-innpakning, kan jo i og for seg høres ganske interessant ut(eller er det bare meg?), men *eX-Girl* var dessverre alt annet enn det. Når de har mer fokus på å bytte kostymer for hvert 20 sekund (liten overdrivelse med dog..) enn selve musikken, ja da går det altså som det gikk med *eX-Girl*. Det jeg trodde skulle være originalt og spennende, var bare kjedelig og banalt.

*Red Harvest* ble det aller siste bandet på årets Storåsfestival. Og jeg fikk så vidt stukket nesen innenfor mot slutten av bandets konsert. Det begynner å bli noen år siden jeg sist så (og hørte) *Red Harvest *og jeg ble ganske så mye mer imponert over det gutta leverte nå. Selv om gjengen har en utrolig lang fartstid i gamet, har de vel aldri fått noen kjempe status. Men de som hadde møtt opp var helt klart ikke misfornøyd, *Red Harvest* var brutalt og utrolig fett! En meget god avslutning på en kjempe festival!

 

Ex-Girl foto av Bjørn Inge Drønen