MALEFICE – Entities

MALEFICE – Entities

Malefice er rykende ferskt britisk band som fremfører "kommersiell" thrash/death metall med klare amerikanske røtter. Jeg tror ikke jeg er helt på jordet om jeg trekker paralleller til band som Chimaira, Machine Head og Lamb Of God. Men her og der hører en at britene også har latt seg inspirere av den Gøteborgske varianten av sjangeren og band som Soilwork og In Flames.

Jeg kan like gjerne innrømme først som sist at jeg som regel stiller meg temmelig likegyldig til band av denne typen, og selv om heller ikke Malefice treffer mine musikalske nerver så er det overraskende mye som faller i smak på Entities. Spesielt riffingen er særdeles heftig og det ene blytunge "Chugga" riffet tar over for det andre. Jeg kan imidlertid styre meg for vokalen da den låter veldig typisk for sjangeren, altså masete og forholdsvis anstrengende i lengden. Imidlertid varierer vokalisten nok til at jeg klarer å høre gjennom skiva uten å irritere meg for mye. Selv om det fokuseres mye på riffing så har bandet også klart å flette inn bra med melodi i musikken, og her og der flesker de til og med til med skikkelige soloer som i utgangspunktet hadde passet bedre inn hos et heavy metal band fra åttitallet, men Malifice kommer faktisk fra det med æren i behold. Det er dessuten et smart trekk fra bandets side å flette de mest melodiøse låtene inn mellom de kjappeste og gir dermed lytterne en pust i bakken samtidig som britene viser at de kan mer enn å riffe og spille fort. Dette til tross så må jeg innrømme at jeg sliter med å pløye gjennom hele albumet uten pauser, men sammenlignet med andre band i sjangeren så føles Entities langt friskere og mer variert.

Som helhet er ikke Entities noe mesterverk, langt der i fra, men det finnes nok av glimrende enkelt låter på skiva til at albumet fortjener en solid firer. Bandet skal også ha honnør for å være det første bandet i sin sjanger som har imponert og fenget meg i nevneverdig grad.