METSATÖLL – Terast mis hangund me hinge

METSATÖLL – Terast mis hangund me hinge

Det blir egentlig litt feil av meg å sitte her og dømme folkemusikk fra ett land jeg ikke forstår språket til, da tekstene for alt jeg vet kan være helt nydelige, og som i sin tur vil gi lytteren som har forståelse, så mye mer enn musikken gir meg. Men for hva mitt perspektiv angår drar jeg beslutningen min rent musikalsk. Metsatöll spiller musikk som minner mistenkelig mye om Finntroll. Det er kjapt, muntert og med en veldig framtredende vokalbruk. Skiva har en del tøffe gitar og tromme-partier, men når alle korta ligger på bordet så er resultatet at det i sin helhet blir veldig ensformig. Låtene ligner nesten litt for mye på hverandre. Den bygger seg kanskje opp litt mer andre gangen man hører på den for de som gidder det, men fart alene bygger ikke ett solid hus. Dette er helt klart dyktige musikere, men.., jeg får ikke mye ut av musikken. Men jeg må understreke at det har veldig mye med å gjøre at jeg ikke skjønner en drit av hva som blir sagt.