MAGMA på Sentrum Scene

MAGMA på Sentrum Scene


Sentrum Scene fredag 28. september 2007
MAGMA


Det legendariske franske prog-rock bandet i Norge for første på 30 år!


+ Supp.: Panzerpappa


Christian Vander, en klassisk skolert trommeslager som fra tidlig alder ble inspirert av John Coltrane og Elvin Jones, startet karrieren i forskjellige jazz og R&B grupper før han dannet Magma i Paris i 1969. De debuterte med et selvtitulert album i 1970 og ble kjent for å synge på sitt eget språk, kobaïasisk, et språk Vander selv fant opp. Rammen rundt deres første album er historien om jordboere som flykter til planeten Kobaïa, derav språket.

 

Bandet holdt seg for det meste i Frankrike fra midten av syttitallet og ble nærmest oppløst etter utgivelsen av Udu Wadu i 1977. Christian Vander startet opp en rekke nye bandkonstellasjoner, men siden 1996 har Magma igjen tatt steget opp på scenen sammen til stor glede for sine mange og svært trofaste fans.
 

De norske progentusiastene i Panzerpappa kom med sin foreløpig siste plate "Koralrevens klagesang" i 2006 og består av Steinar Børve (saxonfon og tangenter), Trond Gjellum (trommer), Anders Krabberød (bass) og Jarle G. Storløkken (gitar).


Sentrum Scene. Bill. kr. 400,- + bill.avg. kr. 25,- i forsalg på www.rockefeller.no, Posten, Narvesen, 7-Eleven, tlf. 815 33 133.

18 år leg.