STORMTROOPERS OF DEATH – Rise of the Infidels

STORMTROOPERS OF DEATH – Rise of the Infidels

Tror du ikke det er dukket opp enda en live CD med kultbandet Stormtroopers of Death eller S.O.D. som de også går under. Dette bandet består av Danny Lilker (Nuclear Assault /Brutal Truth) på bass, Scott Ian (Anthrax) på gitar, Charlie Benante (Anthrax) på trommer og Billy Milano (M.O.D.) på vokal og slapp kultalbumet Speak English or Die i 1985. Deretter gikk det 7 år før de igjen kom sammen og spilte inn liveskiva Live at Budokan. Deretter gikk det 7 nye år før bandets andre studioskive Bigger than the Devil kom ut. Nå er det gått nye 8 år og da slipper Megaforce et nytt livealbum innspilt i 1999, men på denne skiva får vi i tillegg 4 studiolåter. Egentlig er dette en såkalt extended EP der de 4 nye låtene er den egentlige EP-en, men så har de slengt på ikke mindre enn 20 livelåter som bonus. For å ta de fire studiolåtene først, så er det ikke mye der som minner om gode gamle Stormtroopers of Death. Det er riktignok et par av låtene i samme gata som låtene på Bigger Than the Devil samt en låt som like godt kunne vært snytt ut av nesa på Suicidal Tendencies. Ikke så mye å skrive hjem om egentlig. Men med livelåtene i tillegg blir dette nok en CD som S.O.D. fans bare må ha. Lyden på dette konsertopptaket er ikke rare greiene. Gitarlyden er klinisk borte, men det bedrer seg på slutten. Samtidig er vokalen til Scott Ian helt på trynet høy helt i starten mens Danny Lilker sin er lavere enn fjære sjø. Låtutvalget derimot er upåklagelig. Nesten alle låtene fra Speak English or Die er med i tillegg til hele 6 Ballads (Jimi Hendrix x 2, Jim Morrison, Nirvana + 2, Inxs, Frank Sinatra og Freddie Mercury).
Mer vil jeg ikke skrive om denne skiva, men jeg dro mange ganger på smilebåndet da denne skiva ble spilt igjennom første gangen. Tror nok mange flere også vil kose seg med disse låtene. så da er det bare løp og kjøp som gjenstår. Ellers går du elegant glipp av den fantastiske 7 låters medleyen på enda mer fantastiske 9 sekunder. Uforglemmelig og en smule vanskelig å få med seg hvilke låter som er med i medleyen.