VITAL REMAINS – Evil Death Live DVD

VITAL REMAINS – Evil Death Live DVD

Vital Remains oppnådde en status som egentlig var nesten utenkelig da de i 2003 presterte å slippe mesterverket Dechristianize. Med selveste Glen Benton på vokal beviste bandet at de tilhørte den absolutte death metal eliten. Men Benton er ikke tilgjengeligheten selv og ble ikke med på den påfølgende turneen her i Europa og de 3 konsertene i hhv Sandnes, Oslo og Trondheim 2 år senere. Dette medførte at bandet ikke trakk så mye folk som de nok hadde gjort om Benton hadde vært med. Men det er det lite vi utenforstående kan gjøre noe med. Glen Benton er Glen Benton og vi skal vel være glad han er med på platene til Vital Remains.

Tidligere i år slapp bandet oppfølgeren til Dechristianize kalt Icons of Evil. En plate som holder samme standard som Dechristianize på flere måter, men vil aldri oppnå den samme statusen som Dechristianize hadde og har. Denne gangen kom Vital Remains over hit ganske umiddelbart etter plateslippet og det er et tegn på at de er større her enn hjemme i USA. En av konsertene de holdt i Europa denne sommeren ble filmet og her er resultatet av denne filmingen.

Evil Death Live heter DVD-en og er en grei konsert DVD, men ikke noe mer. Selve hovedkonserten inneholder kun 7 låter; 4 nye fra Icons of Evil og 3 fra Dechristianize. Kunne tenkt meg noen flere låter når de først skal gi ut DVD, men man må vel ta til takke med det man får. Det må nevnes at enda en konsert fra Europa turneen er med på denne DVD-en. Også den fra Polen selvfølgelig og her får vi noen flere låter fra Dechristianize i tillegg til de samme 3 fra hovedkonserten og Hammer Down the Nails fra Icons of Evil. Lyden er langt svakere på dette opptaket enn selve hovedkonserten, der lyden faktisk er ganske bra. Gutta spiller skjorta av de fleste og dessverre spiller de skjorta av seg selv på Dechristianize her også. Skal man spille raskt, så må man kunne takle det også, for ellers blir resultatet som her. En salig graut der det er umulig å kjenne igjen stort fra låta.

Vital Remains består som kjent av kun 2 mann i tillegg til studiovokalist Glen Benton, og det er gitaristene Dave Suzuki og Tony Lazaro. Men de har med session bassist, trommis og vokalist denne gangen også. Trommis er Antonio Donadeo, en dyktig italiener. Bassist er Brian Hobbie, en kar som gjør jobben sin uten å havne i rampelyset. Så var det denne vokalisten da. Han heter Damien Boynton og er til daglig å finne i Desolation. Han growler bra, han har dynamikk i stemmen sin og gjør det vokale tilfredsstillende. Men herrejemini for en opptreden han har på scenen. Han geiper til publikum og prøver å se sinna ut samtidig med at han ser mer ut som en ADHD pasient i fri utfoldelse enn en death metal vokalist og alt han oppnår med sine krumspring er å se forferdelig latterlig ut. Detta må du trene mer på min gode dust.

Selvfølgelig er det bonusmateriale på denne DVD-en også, og det er intervjuet med Dave og Tony, der sistnevnte prater stort sett hele tiden som er selve rosinen i pølsa i tillegg til en gitarsololeksjon med Dave Suzuki. Og så mye mer er det ikke å skrive om når det gjelder denne DVD-en. Er du heldig og klarer å skaffe deg den limiterte versjonen, da vil du i tillegg få hele hovedkonserten på CD.