DISAVOWED – Stagnated Existence

DISAVOWED – Stagnated Existence

Tech-death er ikke helt min store greie. Jeg mener, jeg er stor fan av band som for eksempel Suffocation og Nile m.fl., men dette er også band som klarer å gi lytteren noe mer enn en ren oppvisning i teknikk og brutalitet. Dette er band som har et slags fokus i musikken sin, med tøffe riff og overganger, groovy gitarpartier og, som i Nile's tilfelle, enorme episke arrangementer.

Disavowed har verken eller av dette. Jo da, det er teknisk så det holder. Trommene skifter rytme og tempo i annethvert sekund, bassfingre går spastisk opp og ned på gitarhalsen og gitaristene jobber frenetisk. I tillegg er det en svært så grov vokal oppå det hele. Men det gir meg altså ingenting. Null og nada. Dette er bare ren teknikk uten nesten noe som helst groove eller fokus. Det blir dønn kjedelig allerede etter første låt, og da har man fortsatt ni låter igjen. I tillegg har de prestert å få til tidenes verste skarptrommelyd. Den er jaggu verre enn Metallica's famøse St.Anger-lyd, så da vet dere det. Unngå.

PS: Bonuspoeng for en del cd-rom greier på disken, med både video av låta "Biased Existence", diverse liveopptak, making of-dokumentar og et par trommevideoer.