GOAT THE HEAD – Bergen – Bergen, Hulen

GOAT THE HEAD – Bergen – Bergen, Hulen

 

 

Tuba Recordings og Goat the Head fant den perfekte rammen for en showcase da de inviterte presse og fans til en liten minikonsert på dagtid den siste dagen under årets Hole in the Sky festival i Bergen. Med det meste av metalpressen i Europa allerede til stede i byen og med en konsertarena med det ytterst passende navnet Hulen, da kunne ikke ting passet bedre for å presentere bandets aller første video og debutalbumet Simian Supremacy. 

Man har ganske tett program som musikkjournalist under en festival som Hole in the Sky med listening sessions, metal quiz, forelesninger og intervjuer på dagtid, men som regel er alt lagt til rette for at man skal rekke over alt. Men det ble litt forsinkelser i Hulen før vi fikk sett den etter verdt så sagnomsuste videoen til Goat the Head og dermed ble det ikke noe av den planlagte deltakelsen i den offisielle metal quizen.

GTH_Simian.gifMat var satt fram til de som dukket opp og det var selvsagt mye kjøtt å velge i for de fremmøtte. Det var ikke alt for mye folk til stede, man hadde kanskje trodd det skulle komme flere. Det faktum at det var lørdag, det var dag 4 i festivalen og folk begynte å bli slitne. Da har man vel strengt tatt ikke lov å forvente at det skulle dukke opp så mange. Men noen var det og det var selvsagt mest presse.

Visning av videoen til låta Darwinian Minions var som tidligere nevnt det første som skulle skje i Hulen, og det er smått utrolig at noen har spyttet inn 150 000 lapper for å lage en video av ei låt som varer i 16 sekunder. Videoen i seg selv varer i knappe 3 minutter og det er en meget smakfull og morsom video hulemennene i Goat the Head er med i. Så morsom var den at den ble vist 2 ganger. Vel, hovedårsaken til den andre visningen var at bandet ikke var helt klare til å gå på scenen. Jeg tror alle de fremmøtte lo godt da de så den, og den videoen bør bli en slager på de fleste TV kanaler.

Så snart den andre visningen var ferdig, hørte vi at Goat the Head fyrte opp lengre inne i lokalet og alle forflyttet seg raskt innover til scenen. Der inne var allerede Goat the Head i gang på scenen og det i full neandertalerstil med skinn, skitt og skyldig IQ. De av oss som har opplevd Goat the Head før, smilte og koste oss, men jeg mistenker en og annen utenlandsk musikkjournalist på at de spekulerte seg grønne på hva i all verden dette var for noe sprøyt. Heldigvis forsvant de harde maskene og det så faktisk ut til at også de koste seg gjennom settet til Goat the Head.

 

d716739aa36718996149d5c064cae1de.jpg

 

Vokalist Per Spjøtvold pratet muligens på de fleste norske i salen latterkrampe der han forklarte på trønderengelsk i beste Petter Solberg stil om hva dette var for noe, og mange mistet nok interessen for musikken et lite øyeblikk da Snorre dro ut pluggen i bassen og gikk ned på kne og lurte seg grønn og blå på hva han skulle gjøre med pluggen. Riktig så morsomme øyeblikk det der som krydrer litt ekstra på imaget.

Det var sinnsykt høyt inne i Hulen under hele konserten og uten noen form for ørepropper vil jeg tro at det suste godt i øregangene. Dette førte til at man ikke helt fikk 100 % tak i musikken til Goat the Head under konserten. Men det rocket vilt da Per, Ketil, Snorre og Kenneth spilte på "hjemmebane" inne i Hulen og det ga definitivt mersmak å se dem live igjen.

 

Setliste:

Beast Man
Terminal Lesson
Crater of Excarnation
Mother Horse
Devianthropology pt 1
Rockbiting Havoc
Blood
Darwinion Minions
Heinous Hand