AWAKE – Illumination

AWAKE – Illumination

Britisk progmetal kan være så mangt. Awake er en fortsettelse av bandet Humanity som ble startet opp i 2000 og dette er debutskiva til det nye bandet. Her får vi 11 mørke og atmosfæriske låter som starter meget friskt. Bandet jeg tenkte på med en gang jeg satte på skiva var faktisk Paradise Lost. Dette på grunn av den gothiske stemningen og gitarene, men den følelsen ble ikke sittende i lenge,, til det har bandet for mange likhetstrekk med Evergrey, de har til og med brukt samme studio og teknikere som Evergrey pluss at gitaristen til nevnte band bidrar på skiva. Hadde jeg hatt bedre kjennskap til Evergrey hadde jeg nok kalt Awake for en klone, men jeg går ikke lenger enn til å kalle de Evergrey-light. Låtene er såpass korte og frie for drømmende synthsoloer og annet fjas at dette kan finne mange tilhengere blant fans av heavy metal, man trenger ikke å være hardbarket progger for å sette seg inn i denne utgivelsen. Det negative her er at Awake verken har særpreg i låtstruktur eller sound og da blir det automatisk midt på treet og rett i glemmeboka.