MIDNATTSROCKEN – Lakselv –

MIDNATTSROCKEN – Lakselv –

Midnattsrocken 12-14. juli. En stemningsrapport.

Midnattsrocken i Lakselv er vel overstått med den vanlige fylla, kuppelhuet dagen derpå og kronisk tinitus av overlydsflydimensjoner!
Det var høyt og hardt til tider med et helvetes lurveleven foran scena. De store metal-banda som besøkte festivalen i år var Finnmarksvennene Intrigue fra Finland som spiller tradisjonell metall iblandet joik og etniske folketoner, spennende. Kamelot fylte plassen til en avbestilling fredagskvelden, og det var svært hyggelige musikere jeg hadde med å gjøre på hotellet som viste sin interesse for god mat og trivelig atmosfære. Jeg ble litt overraska over deres tilstedeværelse og fikk dessverre ikke summet meg til å gjøre et intervju, verken med Thomas Youngblood eller Khan. Selv om de var tilgjengelige og viste tydelig tålmodighet var det vanskelig å kombinere dette med jobben, sånn er det bare. I all ettertid er etterpåklokskapen at jeg burde bare ha kastet fatet med maten, glass og tallerkener og hele helvetes bestikket og tatt samtalen fatt. Selv om torsdagskvelden regnet bort, ble fredagen velsignet med det største vesen Nord-Norge har å by på, nemlig Midnattssolen i all sin velde, og den skinte sin glans på alle tilstedeværende under Midnattsrocken den kvelden. Vakrere syn tror jeg ikke finnes på jord! Lørdagskvelden var Fish sin store kveld, progressiv rock fra Skottland. Fish er frontmann og sanger i Marillion som har gjort oss mange uforglemmelige rockelåter rikere, og Fish fortsetter på samme stien, kanskje med en litt enklere, mer beruset musikk. Den perfekte lørdagskveld gikk med til den australske rødvin Crocodile Rock på kartong, Haakon Lager og Nordlandsøl, et herlig måltid koldtbord og varme retter og på toppen av det hele ble oppholdet ved Midnattsrocken avsluttet med en solbading foran Naustet nytende kalde gin´n´tonic. Joda! Dette var festival som ga intim musikk, overveldende natur og herlig rock´n´roll.