HEL – Tristheim

HEL – Tristheim

Hel er et av de første tyske hedenske metall banda. Egentlig er dette en duo. De debuterte i 1999 med "Orleoeg". Denne ble fulgt opp 5 år senere med "Pagan Midgard Art". Etter dette har gruppa sluppet en årlig skive. "Tristheim" er den femte utgivelsen. Denne gangen har gutta laget en akustisk plate. Det er mange vakre partier å finne på Tristheim og det handler nok først og fremst om å skape stemninger. Dessverre faller Hel i samme felle som mange andre band har gjort før. Denne akustiske utgivelsen blir fort kjedelig. Det finnes så mange vidunderlig plater innenfor klassisk piano og gitarmusikk som jeg føler det er naturlig å sammenligne med. Akustiske utgivelser krever svært mye av musikerne både når det gjelder instrumentale ferdigheter og evnen til å skape original musikk. Når dette er sagt vil jeg passe på å gjenta at det finnes mange vakre og stemningsfulle partier på denne plata. Duoen har med seg flere gjesteartister, blant annet Lars Jensen fra Myrkgrav på vokal. Med sine tyske tekster (og en norsk) som til stor del resiteres til musikk fremfor å synges, tror jeg denne plata først og fremst vil appellere til tilhengere av band som Saturnus og Lacrimas Profundere.