RAINTIME – Flies And Lies

RAINTIME – Flies And Lies

Skiva med kanskje årets dårligste navn er ute. Bandet bak skiva, Raintime, kommer fra Italia og dette er bandets andre skive. Jeg kan ikke huske å ha hørt om de fra før  så jeg visste ikke hva jeg hadde i vente. Etter å ha lest litt fant jeg ut at bandet ble startet som et mer eller mindre Dream Theater inspirert band. Akkurat det høres i musikken den dag i dag så at DT er heltene til Raintime hersker det ingen tvil om.  Det trenger jo være negativt, akkurat der får musikken tale. D har for øvrig spilt inn skiva i ikke ukjente Jailhouse studio for de av dere som måtte lure… Og joda, dette kan arkiveres under progressiv metall…

Nå er ikke Raintime noen DTkloninger, men du kan lett dra kjennskap på saker her og der, null problem. Spesielt vokalen til vokalist Claudio Coassin og måten den blir brukt drar tankene dit.  Raintime er nok hakket kvassere da de inkorporerer ekstremvokal og tidvis nesten spiller brutalt. Merk deg nesten! Bandet er aktive brukere av synth, de har en kraftig gitarvegg, god lyd og tyngde i musikken, fengende refrenger og de kan så absolutt spille på instrumentene sine. De er rett så melodiske, men er heller ikke redde for å trekke inn litt råskap i musikken sin, noe jeg setter pris på da det skaper nødvendig variasjon i musikken. Faktisk høres litt In Flames i musikken her og der også, du vet, lystige og tunge toner.

Så plutselig kommer det ei låt jeg kjenner. Joda, Beat It, gjort kjent av Michael Jackson strømmer ut i en litt mer heavy versjon. Først likte jeg det ikke, men jo mere jeg har hørt den jo mere digger jeg den. Moro!!!

Ellers er det ting her og der jeg liker, være seg fengende partier, en kul vokallinje eller lignende, men som helhet er ikke dette helt min greie. Jeg klarer å høre at de har noe på gang, men for at dette skal fenge meg helt og fullt må det litt mindre melodi og mer brutalitet inn i bildet.

Uansett, Flies And Lies (haha) er blitt en ok skive som jeg hverken må slite meg gjennom eller opplever sanseløs glede over å høre. Har vært gjennom skiva noen ganger nå og er hverken mett eller lysten på mer…