MICHAEL THOMPSON BAND – How long

MICHAEL THOMPSON BAND – How long

Dette er en utgivelse som burde være kjent for de fleste tilhengere av teknisk AOR. "How Long" er en reutgivelse av det etter hvert så ettertraktede albumet fra 1988. Dette er velspilt og polert AOR av høy klasse. Michael Thompson er en ettertraktet studiogitarist. Han har spilt på album for artister som Cher, Shania Twain, Michael Bolton og Great White blant mange flere. Som så altfor ofte er dessverre låtmaterialet på "How Long" preget av uoriginalitet og klisjeer. Det litt unike er at hver eneste låt har en knallsterk åpning og en hel masse instrumentale elementer som virkelig fenger. Låtene blir også bedre og bedre utover på skiva. Noe som gjør at man absolutt ikke begynner å kjede seg underveis. Vokalen er også superb. Jeg må vel innrømme at jeg er ganske svak for åttitalls AOR og da særlig balladene som har sprunget ut av sjangeren. Her er det flere behagelige kjærlighetslåter, men selv om det hele er gjennomført med stil og innlevelse er det ikke originalt nok til å nå helt opp. Min favoritt på skiva er den noe typisk filmmusikkinspirerte "I can't let go". Jeg anbefaler Michael Thompson Band for alle fans av band som Toto, REO Speedwagon, Tony Carey og AOR generelt. Nok en takk til Frontiers for deres kontinuerlige arbeid med å spore opp og utgi nedstøvete perler og bortglemte musikalske skatter. Det er vel på sin plass å nevne at blant de tre bonussporene finnes en helt nyskrevet låt som vel må regnes som en forsmak på nytt album ventet sluppet i 2008.