MDC – Millions of Dead Cops / More Dead Cops

MDC – Millions of Dead Cops / More Dead Cops

En gang på tidlig 80 tallet ble jeg tipset om et amerikansk anarkistisk punkband som visstnok skulle være raskere og tøffere enn Dead Kennedys, et band som hadde høy status i undertegnedes leir på den tiden. Jeg fikk fatt i et opptak og husker jeg ble en smule imponert der og da. Av en eller merkelig grunn ble MDC glemt ganske raskt, og det til tross for at de 3 låtene "Three Blind Mice", "I Remember" og "John Wayne was a Nazi" hadde festet seg godt i hjernebarken.

Da jeg ble forespeilet en konsert med MDC på Uffa i Trondheim i år, begynte kverna å kverne. Hvor hadde jeg hørt om de før. Jeg husket de 3 nevnte låtene og så vidt også bandnavnet, men klarte ikke koble dem sammen før jeg fikk googlet meg fram til sannheten (og den er vel at husken ikke er som den engang var).

Musikken til MDC eller Million of Dead Cops som forkortelsen står for, er kjapp amerikansk pønk. Låtene har stort sett et lett gjenkjennelig preg over seg, det kunne være for eksempel teksten eller refrenget. Vokalist Dave Dictor har en veldig klar og forståelig stemme, noe som gjør at du som lytter lett hører teksten, og dette er selvsagt også med på å gjøre låtene til MDC lettfordøyelige.

Millions of Dead Cops er den selvtitulerte debutskiva til MDC fra 1981 mens More Dead Cops er en samleskive som kom ut i 1987. En del av de samme låtene finnes på begge og det kan virke litt uforståelig at disse 2 skivene er utgitt samlet på samme CD.

Det finnes totalt 27 låter på denne skiva og mange av dem er bra. Noen skiller seg litt ut og for undertegnede er det i tillegg til tidligere nevnte "I Remember" og "John Wayne was a Nazi", "Dick for Brains" og den uforglemmelige "Chicken Squawk" som må plukkes ut som klare favoritter.

Er du fan av pønk eller åpen for litt eldre pønk slik pønk skal være, the old way, da kan denne utgivelsen være en fin start. Det kan hende du blir bitt av MDC basillen du også.