Høstprogrammet klart

Høstprogrammet klart

Programmet i høst er meget variert med store navn som svenske Shout Out Louds, kanadiske Nomeansno og amerikanske Jack Oblivian på plakaten. I tillegg kommer veletablerte norske artister og band på rekke og rad; Bare Egil Band, Samvirkelaget, Black Debbath og Superfamily for å nevne noen.

Fullstendig oversikt finner du her:

Onsdag 15.august – Bart (arrangør: ASF):

To menn med bart sparker igang semesteret for ASF på Hulen. Melodiøs rock`n`roll på trommer og gitar ispedd falsettsang, kan ikke slå feil, noe Bart har bevist ved flere tidligere anledninger.
      
Besetningen med gitar og framhevet trommis på scenen kan gi assosiasjoner til White Stripes. Stilen er derimot helt annerledes, Bart opptrer i hvite helsetrøyer og med glattslikket sveis. Lyden fyller definitivt hver eneste scene de har spilt på og gutta viser at de har scenetekke.

Bart har blant annet spilt support for Bloodlights tidligere, men har tatt et steg videre og etablert seg som primus konsertmotor. Musikken er energisk og referanser til Queens of The Stone Age trekkes lett. Opptempomusikken tilføres også seigere solopartier som utfyller hverandre utrolig bra.

Intense tekster om damer er gjennomgående og låta Moustache handler nettopp om damer om bart. Bart-konsert er alltid en slager og vi gleder oss til å se dem igjen!

CC: Gratis!

Torsdag 16.august – Samvirkelaget:

Man setter sammen Norges ukronende ska-regenter og noen av de skarpeste stemmene innen norsk hip hop. Resultatet er Samvirkelaget. Et militant-politisk rævspark til de som har makta, med en smak av Jamaicansk ska.

Når Hopalong Knut og Gatas Parlament møttes under en norsk festival fant de fort ut at de måtte gjøre noe sammen. Og etter noen opptredener fant de også ut at de hadde nok materiale til å slippe en skive. Med en felles politisk ideologi mot det gale i samfunnet slapp de plata "Musikk" i mai i år. Og det etter å ha blitt frikjent i retten fra et søksmål fra politiet. Singelen "Itjnå" ble listet på P3 allerede første uken den var ute.

Og det er virkelig et fyrverkeri å vente i begynnelsen av dette semesteret. Når man det 11-mann sterke ensemblet entrer Hulens scene med vokalist Kristin Jensens mektige stemme i front er det klart for klassekamp. Frontsoldatene Aslak, Elling og Don Martin sørger for at Hopalong Knuts i grunn energiske ska-punk får en ekstra slagkraft, når de rapper med på gamle kampsanger fra band som Vømmøln Spællemannslag og Frosk. Fram kamerater, og kjenn på arbeideråndens fremtid!

CC: 160

Fredag 17.august – Major Parkinson:

Når Major Parkinsons slår i gang festen, blir det servert en herlig mikstur av rock, blues, disko, punk og pop tilsatt en god mengde feelgood-rytmer og muntre melodier. Gjennom tekstene føres publikum inn i en reise, der de får se Major Parkinsons litt annerledes syn på livets realiteter, som de fremfører med innlevelse og intensitet.

Debutplaten deres ble produsert i Radiostars studio i USA og forventes å slippes i løpet av høsten 2007. I USA var det ingen ringere enn superprodusent Sylvia Massy som satt på bak lydbordet. Hun har blant andre perfeksjonert lydbildene til storheter som Tool, System of a Down og Slayer. Hun har også produsert album for nordmenn som Animal Alpha og Seigmen. I tillegg har hun skrevet på Major Parkinsons egen myspace at de er hennes nye favorittband. Kanskje blir de ditt også?

CC: 70

Torsdag 23.august – Syme:

Det femmannssterke bandet Syme er klare for Hulen!

Musikken til det bergensbaserte bandet Syme befinner seg i grenselandet mellom flere sjangrer, men shoegazing, indie og elektropop er betegnelser som gjerne blir brukt dersom man skal forsøke seg på å sette Syme i bås. De har et suggererende og skittent lydbilde, og av musikalske referanser kan særlig The Postal Service og Mogwai nevnes.

Med fokus på gode melodier og lekre harmonier har de bergtatt kritikere og fans både her hjemme og i utlandet. Med to Ep-er og en fullengder bak seg, er guttene i disse dager snart klare med sitt andre album, et album det er store forventninger til.

Ekstra stas er det med et gjensyn på Hulen siden det var hos oss de spilte inn sitt debutalbum. I tillegg har de spilt en rekke minneverdige konserter på Hulen, og vi tviler ikke på at de leverer varene også denne gangen!

cc: 80

Fredag 24.august – Hypertext:

En sammensmelting av stilarter som postpunk, shoegaze, indie, lo-fi , støypop og rock.

Publikum får servert chatchy gitartemaer og ettertenksomme rytmer, blandet med ren gitarstøy og store klangharmonier. Man får energisk vokaldrevet musikk hvor muligens …and you will know us by the trail of dead, Sonic Youth, Interpol og håndhilser.

Etter et 30-talls spillejobber i Norge, sammen med blant andre Low Frequency in Stereo, ble debut-albumet " Corrente Elektro" ferdigprodusert og utgitt i mai i år. Et friskt pust på den nye rockescenen hvor norske band som Serena Maneesh,120 days og Low Frequency in Stereo viser at norsk rock kan ha et moderne internasjonalt utrykk.

CC: 50

Lørdag 25.august – Indiegranskauen presenterer: Ekkopreludium:

Lørdag 25. august inntar jentene fra Indiegranskauen Hulen for første gang! I et frekt og freidig samarbeid med Ekkofestivalen, lover de deg en enestående gavepakke i form av en helaften i indiemusikkens ånd. De garanterer for en glitrende konsertopplevelse i tillegg til en enestående sjanse til å å oppleve et nytt dj-tandem for kvelden; Indiegranskauens egen DJ Line Ira teamer opp med DJ Asel fra Hot!Hot!Hot! for å gi herlig, dansbar indie til folket.

Pelle Carlberg (Labrador/SE)

Sammen med Jens Lekman er Pelle Carlberg (Labrador/SE) en av Sveriges store sønner. Dette omstridte popgeniet er en av grunnene til at svenskene hevder seg sterkt i det internasjonale musikk- og kulturlivet. Med popmelodier som biter seg fast og med sine underfundige tekster som går rett på sak, fremstår Pelle Carlberg som en svensk Morrissey, og samenligningen med tidlig Belle and Sebastian er heller ikke ueffen.

På den annerkjente Labrador Records labelen som bl.a. huser storheter som SKWBN, Acid House Kings og the Legends, er han aktuell med "In a Nutshell". Her har han for øvrig fått med seg norske Ida Maria på den ultrafengende "I love you, you imbecile". I følge Pelle selv, er dette et album fylt med glitrende folk pop og bitre observasjoner som preges av utrendy produksjon. Dette er det perfekte soundtracket til sommeren som endelig kommer med Pelle Carlbergs inntog på Hulen.

Indiegranskauen

Lørdag 25. august inntar jentene fra Indiegranskauen Hulen for første gang! I et frekt og freidig samarbeid med Ekkofestivalen, lover de deg en enestående gavepakke i form av en helaften i indiemusikkens ånd. De garanterer for en fortreffelig konsertopplevelse med det svenske popgeniet Pelle Carlberg. I tillegg får du en enestående sjanse til å oppleve et nytt dj-tandem for kvelden; Indiegranskauens egen DJ Line Ira teamer opp med DJ Asel fra Hot!Hot!Hot! for å gi herlig, dansbar indie til folket.

DJ Asel

DJ Asel er mannen bak Ekkofestivalen- Bergen Electronic Music and Art Festival. I tillegg driver han plateselskapet Hot!Hot!Hot! i samarbeid med Tellé Records, samt det månedlige klubbkonseptet med samme navn. Asle har vært en viktig aktør ved norske kulturinstitusjoner i mange år, som gjeste-DJ på diverse klubber, festivaler og konsertscener. Denne kvelden får han endelig anledning til å slippe ut indieaneren i seg.

CC:  130 kr (forsalg apollon / www.hulen.no) / 150 kr i døra.

Torsdag 30.august – Bare Egil Band:

Det har gått hele 11 år siden debutalbumet "Absolutt Ikke Bare Egil Band" og endelig er andrealbumet med det klingende navnet "Sanger fra Bare Egil By" klart. Egil fleiper med alt og alle, inklusive seg selv, og smykker seg med tittelen "Verdens tregeste singer/songwriter"

Repertoaret hans består hovedsakelig av egenskrevne, småsurrealistiske og humoristiske sanger om essensielle temaer som sko, muslingers kjærlighetsliv, de fryktelige resultatene av fall ned trapper og uhellene som kan ramme en ved innkjøp av frukt.

Med seg på platen har Egil med seg backingbandet "Ikke Bare Bare Egil Band Band", med medlemmer fra El Cuero som også er med Egil på scenen under konserten. Vi gleder oss til et etterlengtet gjensyn med Egil, og ser frem til det som kan bli et av høstens absolutte høydepunkt.

CC: 220 / 100 Ungdomskonsert

Fredag 31.august – Pyro 5 års jubileum:

I 5 år har Pyro fått raljere med hard rock, hardt kjøtt og rødt blod på Nrk P3. Det er på tide å feire. Alle er invitert til årets flotteste kveld.

Helaften i rockens tegn. Stedet er Hulen i Bergen. Tiden er 21 sharp. Først to timers sending med rock, humor, gjester, liveband og alt som hører Pyro til. Deretter konserter utover i de aller minste timene.

El Caco gir deg en porsjon salt og deilig rock.Hellsongs kommer fra Sverige for å forføre deg med sine smekre coverlåter av kjente og kjære klassikere.Lost At Last dundrer til med heavy som aldri går ut på dato. Pyro-lytternes norske favorittband i 2006,Sahg, spiller låter fra sin kommende plate. Og Pyros allstar-band med medlemmer fra Ralph Myerz, Manngard, Popium og Lost At Last drar med seg kjente vokalister, og gir deg de låtene du aller mest vil høre. Viktig at dere kommer i god tid før 21:00 (dørene åpner allerede 20:00).

CC: 110

Torsdag 6.september – Jack Oblivian & The Tennessee Tearjerkers (US):

Hulen byr på amerikansk garasje-rock av ypperste klasse når Jack Oblivian and The Tennessee Tearjerkers entrer scenen denne torsdagskvelden

Jack Yarber, kjent fra grupper som Compulsive Gamblers, 68 Comeback og Oblivians, er mannen bak Jack Oblivian, en mann som i flere tiår har vært svært betydningsfull for den amerikanske garasjerockscenen. Blant annet var det Jack Oblivian som fikk The White Stripes til å velge akkurat Memphis til innspillingssted for sitt gjennombruddsalbum, og i tillegg har hans låter blitt covret av flere band, blant andre The Hives.

Med utgivelser som Bad Mood Rising fra 2001, og Don't Throw Your Love Away fra 2005 bak seg er de godt rustet når de i august legger ut på europaturné. Vi kan forvente en god dose rå og herlig rock'n'roll fra en av garasjerockens største legender.

CC: 100

Fredag 7.september – Superfamily:

Hvis du ikke har fått med deg singelen "The radio has expressed concerns about what you did last night", har du sannsynligvis vært langt utenfor landets grenser eller langt oppe på fjellet den siste tiden.

Superfamily har raskt klatret opp til toppen av den norske pop-scenen. Siden den spede begynnelsen har bandet alltid hatt rykte på seg for å være et knakende godt live-band. Noe dårligere har de heller ikke vist seg å være på plate. I 2005 kom debuten, "Back in Paris". Men det er 2007 som viser seg å bli Superfamilys store år.

Andre-skiven "Warzawa" har allerede blitt rost opp i stratosfæren av både anmeldere og lyttere. Tidligere nevnte "The Radio…" singelen er til nå den mest spilte låten på NRK P3 i år. Bandet krysser indie med pop, men har samtidig en fot plantet i 80-tallet. De krydrer musikken med intelligent plassert koring og synth som til sammen utgjør den fantastiske oppskriften Superfamily er.

Med vokalist Steven Wilsons markante stemme i front er det et fyrverkeri av et pop-band som står på Hulens scene denne høstkvelden. Med syv medlemmer, nypressede dresser og en familie-pakke med energidrops er de garantert til å gi deg en innsprøytning av glad spinnvill pop du sjelden har sett maken til.

CC: 120

Onsdag 19.september – Nomeansno (CA):
            
Det kanadiske bandet Nomeansno ble dannet i 1979, og kan trygt kalles legender innenfor punksjangeren. Etter noen år som duo fikk brødrene Rob og John Wright selskap av Andy Kerr, senere erstattet av Tom Holliston, og ble etablert som trio.

Musikken deres er et svært vellykket sammensurium av punk, jazz og progressiv hardcore, og tekstene treffer akkurat der de skal.

Nomeansno har mange og svært trofaste fans, og selv om musikken deres stadig blir genierklært har de aldri nærmet seg de kommersielle rekkene, og er og blir et undergrunnsband.

Etter en rekke utgivelser og re – lanseringer turnerer de fremdeles flittig, og spiller for fulle hus. Ikke så rart egentlig, Nomeanso er et band du verken bør eller kan gå glipp av!

CC: 120

Fredag 21.september – The Cheaters:

Når man hører The Cheaters hører man lyden av at året 1966 kolliderer inn i 1977 med stor hastighet. Med en liten fot i 50-tallet, spiller de med klarer referanser til 60-tallets råe melodier fra britisk rock til 70-tallets energiske punk. Samtidig dytter de inn litt amerikansk garagerock når de føler det passer inn.

Med inspirasjon fra storheter som The Who, The Jam, The Kinks, The Clash og The Seeds har The Cheaters spilt seg inn i Norges (og utlandets) hjerter. Og beskue en The Cheaters konsert er en øvelse i rock n'roll for både øynene og ørene. Når vokalist Øyvind Skarsbøes stemme stiger ut av intet og lager en vegg av lyd sammen med resten av bandet er det bare å overgi seg. Noe 5000 elleville briter gjorde på Ashton Court Festival og et hengivent publikum på Roskilde Festivalen i 2006.

Og det uten at bandet hadde gitt ut noe. Tilsett en glitrende opptreden på Øya-festivalen, og en lang Europa-turne og man ser hvilket fantastisk arbeidsmaskineri The Cheaters er. Den 21.september er det Bergen og Hulens publikums tur til å oppleve The Cheaters anno 2007. Og det blir en konsert du ikke bør gå glipp av!

CC: 100

Fredag 28.september – Backstreet Girls:

De har vært med på å definere Oslos rockemiljø i godt over 20 år. Det er kanskje en promille med ihuga rockere som har tall på hvor mange skiver og EP'er gutta har sluppet siden dannelsen i 1984. Nå er de tilbake på Hulen og det blir som alltid et kjært gjensyn.

"Fuck me sideways, I love the Backstreet Girls" skal Rockin' Rob Riley fra Rose Tatoo en gang har uttalt. Og det er en uttalelse som går hånd i hånd med bandets særegne og usminkede sound. Det er lenge siden Petter og Bjørn Terje Baarli dannet Backstreet Girls sammen med det andre brødre-paret, Pål og Tom Kristensen.

Det har vært mange utskiftinger av besetningen med årene som har gått og bandet har aldri klart å slå helt igjennom kommersielt. Men med skiver som "Boogie till you puke" og "Party on Elm Street" har bandet klatret sakte men sikkert oppover stigen til å bli kongene av kompromissløs og beinhard boogierock.

Og til glede for både nye og gamle fans slipper de en ny skive 3.september. Den 28.september kan du bli med å feire gitarist Baarlis bursdag, og få høre både nye og gamle knallåter som vil garantert vil sørge for at rockefoten får rørt på seg!

CC: 150

Fredag 5.oktober – Cloroform:

Det bobler opp mye fra Jan Erik Kaada. Det meste særs kreativt og godt er det. Alene har han gitt ut to solo-album, en drøss film-soundtrack og 6(snart 7) plater med Børge Fjordheim og Øyvind Storesund som tilsammen danner trioen Cloroform. Et fruktbart samarbeid med ingen ringere enn legenden Mike Patton(Faih No More, Mr.Bungle. Fantomas m.m) har sørget for at folk langt utenfor Norges grenser har fått ørene opp for Kaadas enorme kreative verden.

Å sette Cloroform i en sjanger blir som å gå på stylter over Atlanteren. Det funker dårlig. De tre energiske guttene låner litt fra alt. De spiller i bunn og grunn pop. Ikke slik lett fordøyelig pop som pumper ut av en hver radio, men pop slik Cloroform spiller den.

Låtene skiftes underveis fra funk, med en liten smakebit av trash, til å plutselig inneholde et parti med jazz, et klassisk catchy rocke-refreng til å avsluttes i et sammensurium av elektronika, skranglepop og klassisk piano. Den 5.oktober står de musikalske villmennene på scenen i grotten vår. Og da gjelder det å kjenne sin besøkelsestid!

CC: 140 / 100 Ungdomskonsert

Lørdag 6.oktober – Skambankt:

Ikke la deg lure av at frontmann Terje Vinstersø, eller Ted Winters, er medlem av Kaizers Orchestra- dette er så langt unna omparock som man kommer. I stedet er dette bensinluktende heftig og politisk panzerrock!

Siden debuten i 2004 har Skambankt rocket scener i inn- og utland med  blant annet konsert foran 20.000 elleville tilskuere på Roskilde.  Skambankt er lyden av lyn og torden, sprukne lepper og blodtrimmet  tanks.

Det er klassisk rock 'n' roll, , punk og hardrock i en skjønn  forening tilegnet for alle som foretrekker band som AC/DC, Motörhead, Sex Pistols, og The Ramones.

CC: 140

Fredag 19.oktober – Black Debbath:

Tidligere har man hatt fire statsmakter her til lands; et storting, en regjering, domstolen og mediene. Det sier seg selv at dette kan være utilstrekkelig for å sikre et demokrati i et samfunn som vårt eget. Black Debbath har tatt dette ansvaret ved å utnevne seg selv til den femte statsmakt.
       
Med deres siste plate "Naar vi døde rocker" og låter som "Motorheddda Gabler" og "Geirfuglen" i bagasjen er det duket for et kjærkomment gjensyn. Konseptet er en hyllest til Henrik Ibsen, og her finner vi bandets forsøk på å knekke Ibsen- koden, tolkninger av de klassiske dramaene og oppsiktsvekkende informasjon om forfatteren. Ikke bare det, de trekker paralleller mellom forfatterens genialitet og aktualitet med deres egen.

CC: 180

Fredag 16.november – Valentourettes:

Da en av Norges største rockepersonligheter døde i 2000 etterlot han seg en rekke udødelige låter. Joachim Nielsen aka Jokke var en mester med ord og melodier, og hvem kjenner ikke til klassikere som "To Fulle Menn" og "Her Kommer Vinteren"?

Heldigvis tok hans to backingband "Valentinerne" og "Tourettes" på seg ansvaret med å føre hans musikk videre, og i 2003 ble tributebandet Valentourettes dannet. De har turnert land og strand siden den gang, og nå står altså Hulen for tur.

Det forventes høy allsangfaktor og god stemning, og man må regne med høy temperatur både på og foran scenen denne fredagskvelden i det et av Norges tøffeste liveband kommer til Bergen.

CC: 180

Torsdag 22.november – Shout Out Louds (S):

Det svenske indiepopbandet Shout Out Louds har siden starten i 2001 fått flere enn den mest hardbarkede indiefansen til å trekke mot dansegulvet. De blir gjerne sammenlignet med The Cure, særlig på grunn av vokalist Adam Olenius' slående likhet med Robert Smiths vokal, og serverer melankolske men dansbare låter.

I 2003 gav de ut debutalbumet "Howl, Howl, Gaff, Gaff", og nylig slapp de andrealbumet "Our III wills" til svært god mottakelse. I den forbindelse reiser de ut på en omfattende turne hvor Hulen er et av stoppestedene.

De har tidligere turnert med blant andre Essex Green, The Strokes og Magic Numbers, og det sies at Shout Out Louds er et band som bare MÅ oppleves live. Vi tar ryktene på ordet og satser på fullt hus og stormende jubel i det et av søta brors aller hotteste band kommer til Hulen.

CC: 120