ALAN MORSE – 4 O’clock & Hysteria

ALAN MORSE – 4 O’clock & Hysteria

Alan Morse er en fyr de fleste allerede kjenner godt i fra Spock's Beard, og her presenterer han sin aller første solo skive. Noe som i grunn er litt overraskende, det at han ikke har kommet med noen solo skive før nå, for er det noe prog-musikerne er "flinke" til så er det jo å spy ut solo skiver ved siden av diverse band og prosjekter. Så det var vel kanskje på tide med en skive i fra Alan Morse da? Jeg hadde på forhånd hørt en del gode ord om denne skiva, og var litt spent da den dukket på bordet.

Men dette er en hel instrumental skive, og instrumental skiver i fra gitarister (og synthister) har en tendens til å bli en smule, hmm..  hva skal en si; kjedelig! Det blir veldig ofte for mye vis-seg-frem-faktor og selv om enkelte deler er utrolig bra, så kan det drukne i helheten. Men da er spørsmålet, klarer Alan Morse å skille seg ut i fra massene når det gjelder akkurat det her? Vel, egentlig ikke, men samtidig så gjør han vel det også på den måten at han menger seg meg storhetene innen denne sjangeren.

Det er jo selvfølgelig langt i fra dårlig det vi finner på «4 O'clock & Hysteria», men slik musikk er og forblir for spesielt interesserte. Og når han har laget slike låter som «Drive in Shuffle» som er som skapt for stemmen til Neal Morse(!), så savner man en vokal for å få en større helhet i skiva. Neal Morse er forøvrig med på å spille akustiskgitar på nevnte låt, pluss synth og mandolin på flere andre. Vi er jo vant til ganske lange og fantastiske instrumentale låter/partier i fra både Spock's Beard og resten av prog verden i fra før, men hele album kan fort bli litt i drøyeste laget.

Skiva er mer en fusjon mellom jazz, blues og rock enn en progrock skive. Og det er akkurat dette som er med på å løfte skiva litt ut av massene, for det er en gitarist med en skikkelig god fealing for strengene som kan å levere varene.

Er navn som Steve Vai, Paul Gilbert eller Joe Satriani av de du priser høyest her i verden, ja da er dette helt klart noe for deg! Skiva er godt gjennomført, fantastisk produsert, og en meget god skive å bare slappe av med.