MOTÖRHEAD – Ace of Spades

MOTÖRHEAD – Ace of Spades

  • Rating: 4.5 / 6

Motorhead_Ace of Spades.jpgDette er Motörheads gjennombruddsskive fra 1980. Gjennombruddet bestod egentlig bare av selve låta ”Ace of Spades”, og med den inntok Lemmy & Co alle hard rock fans hjerter. Låta var friskere, tøffere, høyere og hardere enn de andre bandene på denne tiden.

Med 3 tøffe karer med fullt gunfighteroutfit stående i en tilsynelatende ørken på coveret og et knippe hardere og raskere låter som noensinne var utgitt på plate, innledet Motörhead en æra innen heavy metal som førte til at den harde musikken fikk et enda bedre fotfeste. Det faktum at coveret egentlig var avbildet midt i svarteste Barnet (London), brydde ingen seg om. Det så tøft ut, det hørtes tøft ut og Lemmy ble kåret til konge der og da.

Det er ikke bare tittelsporet som bør nevnes av låtene, for både Bite the Bullet, The Hammer, Love Me Like a Reptile og (We Are) The Road Crew var alle låter som fikk en spesiell plass hos metalfolket.

”Fast” Eddie Clarke, Phil ”Philthy Animal” Taylor og Lemmy Kilminister kalte gutta seg som stod for dette banebrytende albumet. Nå vil ikke alle si at hele skiva er noe toppalbum, men at det kun er tittellåta som er spesielt bra. Men den er til gjengjeld mycket bra med sitt gjennomgående hovedriff i formel 1 klassen. Essensiell.